Nyhed
01. dec. 2023 | 12:00

Viaplay kommer med drastisk redningsplan

Foto | Zentropa

Viaplay har tidligere satset på store fiktionsproduktioner som Riget Exodus, men i sommer kom det frem, at de beskærer fiktionsproduktionen med 80 procent. 

Den pressede streamingtjenestes forsinkede regnskab viser stort underskud, og koncernens redningsplan går hårdt ud over aktieværdien.

Af Frederik Hoff

Det er hårde tider for Viaplay Group.

I sommer måtte koncernen suspendere sine målsætninger for 2025, nedjustere sine forventninger til det økonomiske resultat i 2023, skrue ned for ikke-nordiske aktiviteter og skære 30 procent af sine medarbejdere fra.

I juli kom det frem, at Viaplay også nedskærer sin fiktionsproduktion med 80 procent i 2024 for i stedet at fokusere på mere sikre investeringer som reality-tv og sport.

Derfor har der været bekymrede forventninger til selskabets tredje kvartalsregnskab, som er blevet udskudt af flere omgange på grund af drøftelser med koncernens aktionærer og kreditorer.

Absolut sidste udkald for at offentliggøre regnskabet blev sat til 30. november. I morges den 1. december kom det endelig ud, og ifølge det svenske dagblad Dagens Industri betyder det, at Viaplay Group har brudt Nasdaq-børsens regler.

Regnskabet viser et driftstab på 538 millioner svenske kroner svarende til 356 millioner danske kroner.

Redningsplan
Sammen med regnskabet kommer Viaplay i en pressemeddelelse med en plan for, hvordan selskabet skal overleve trods de store problemer.

En del af planen er at rejse fire milliarder svenske kroner ved at sælge fire milliarder aktier til én svensk krone stykket til eksisterende aktionærer og andre, heriblandt selskaberne Canal+ og PPF, som har afgivet et betinget tilsagn om at investere cirka 2,7 milliarder svenske kroner.

Udstedelsen af aktierne skal sikre koncernen nok midler til at fortsætte og gennemføre sin krisestrategi. Før de billige aktier kan udstedes, skal aktionærerne dog stemme, hvilket skal finde sted omkring 10. januar 2024, står der i pressemeddelelsen.

Investeringsøkonomen Per Hansen siger til Mediawatch, at det reelt vil gøre de eksisterende aktier værdiløse. I går kostede Viaplay-aktier 23,68 svenske kroner stykket, men med den nye plan kommer de ikke til at kunne sælges for i nærheden af det beløb.

I starten af juni blev Viaplay-aktien handlet til 220 svenske kroner.

En anden del af redningsplanen er, at Viaplay Groups kreditorer skal nedskrive gæld for to milliarder svenske kroner, og koncernen skal have længe tid til at betale sin gæld.

Viaplay forventer også at have afsluttet al aktivitet i Polen og Baltikum inden 2025 og vil koncentrere sig om de mere stabile forretninger i Norden og Holland, som stadig giver overskud.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko