Nyhed
27. maj 2015 | 17:35

Vincent Cassel vil have genoplivet Hadet

Foto | Guy Ferrandis
En tyve år yngre Vincent Cassel spiller den jødiske Vinz i Mathieu Kassovitz’ Hadet fra 1995. Han mener, at tiden nu er moden til en efterfølger.

Den franske skuespiller så gerne en opfølger til nyklassikeren Hadet efter Charlie Hebdo-angrebet i Paris.

Af Nicki Bruun

Vincent Cassel er en travl mand, der på den netop afsluttede Cannes-festival var i hovedkonkurrencen med både Tale of Tales og Mon roi. Lige så meget succes har hans ven, instruktøren Mathieu Kassovitz, ikke.

Det startede ellers godt, da Kassovitz med sin blot anden spillefilm hittede med Hadet (1995). Cassel har hovedrollen som Vinz, der lover at slå en betjent ihjel, hvis hans ven Abdel dør som følge af brutal politivold.

Siden gennembruddet har Kassovitz med skiftende held instrueret på fransk og engelsk – senest L’ordre et la morale (2011), hvor han selv spiller hovedrollen. Han har dog ikke været i nærheden af succesen med Hadet.

Og i et nyt interview med The Guardian spår Vincent Cassel en opfølger.

”Mathieu lavede Hadet, fordi han var chokeret over mordet på en ung dreng på en politistation. Pludselig følte han, at han havde noget at sige om det. Med tanke på, hvad der er sket for nyligt, kommer han måske til at føle sådan igen,” siger Vincent Cassel med henvisning til angrebet på satirebladet Charlie Hebdo.

Den næste store film
Måske har Vincent Cassel noget at have sin formodning i. Mathieu Kassovitz meddelte nemlig i januar, at tiden var moden til en fortsættelse af Hadet.

Vincent Cassel vil ikke selv medvirke i en eventuel efterfølger, men tror, at den vil være god for Kassovitz’ karriere.

”De sidste par år har han følt sig en smule tom og ikke vidst, hvilken historie han skulle fortælle. Måske kunne denne her blive den næste store film af Mathieu Kassovitz.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko