Fra hoften

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

02. juni 2017 | 14:16

Så hold dog kæft og lav film!

Foto | Zentropa
I 2012 indrykkede Peter Aalbæk Jensen en aparte juleannonce, hvor han stod frem med et stort, stift lem. Nu ønsker Regner Grasten god pinse med ønsket om at klappe kaje og lave gode film.

Kulturministeriet stadfæster Det Danske Filminstituts afgørelse vedrørende regnskab for filmen Antichrist.

Ovenstående ”store” filmnyhed kan man læse på Det Danske Filminstituts hjemmeside.

Og ser man tilbage på de seneste tre år, så vil man kun huske dansk film for ballade om filmregnskaber, trusler om tæsk, anonyme læk til pressen, store annoncer med stiv pik og bål og brand, og mænd der hader kvinder laver hemmelige aflytninger.

For da slet ikke at tale om, at det halve Filminstitut er inhabile, lavbudgetfilm, der ødelægger alt, og producenter, som står ved grædemuren og vil have flere penge til film, der ikke er fem potter pis værd. Og rollatorinstruktører i udlandet er de eneste, der kan redde dansk film.

Så hold dog kæft!

Vi gider ikke høre mere på jeres brok. Lav nogle film, vi har lyst til at se, som flytter grænser og gør os stolte!

Jeg kan sgu godt forstå, hvis politikerne til næste filmforlig siger: ”Hvad f... har I spildt pengene på? Vi giver dem til computerspil og andre kunstarter, der vil rykke grænser.”

God pinse!

Kommentarer

Regner Grasten


Producenten Regner Grasten skyder sine skarpladte holdninger til dansk og international film afsted fra hoften.

Søn af maler/filminstruktør Kirsten Stenbæk og filmanmelder/manuskriptforfatter Bent Grasten. Tilbragte sin barndom på Ekstra Bladets redaktion og ASA-filmstudierne i Lyngby.

Fik som ung 450 kr. om måneden for at sætte plakater op og skrue elpærer i hos ABCinema. Var med til at grundlægge biografen Klaptræet, siden selskabet Kærnefilm med Per Holst.

Startede sammen med sin kone, Tove, produktionsselskabet Regner Grasten Film og producerede med Per Holst Op på fars hat, der blev set af en million mennesker i biografen.

Har produceret 34 film, heriblandt Anja & Viktor-serien, Det forsømte forår, Kun en pige, Hvidstengruppen og senest Tarok. Har også stået bag to julekalendre og teater-musicalen Askepop. Har været forfatter og medforfatter på flere af filmene under pseudonymet Torvald Lervad. Var instruktør på Bananen – skræl den før din nabo, der blev firmaets største flop.

© Filmmagasinet Ekko