Redaktion

Læs om alle de folk, der er med til at skabe Filmmagasinet Ekko.

Claus Christensen

Ansvarshavende chefredaktør, cc@ekkofilm.dk

Claus startede sin filmiske løbebane med et gymnasiejob som piccolo i den kombinerede porno- og Far til fire-biograf Collosseum på Nørrebro. Siden er han blevet uddannet på Aarhus Universitet. Han har været foredragsholder, filmanmelder på Århus Stiftstidende og Information og underviser på blandt andet Folkeuniversitetet. Har sammen med Mogens Rukov redigeret bogen Festen og andre skandaler, men han har også haft sit eget filmprojekt, erindringsfilmen Hundigedage, og på Det Danske Filminstitut har han været gæsteredaktør og journalist på magasinet FILM. Siden Claus blev ansat som Ekkos chefredaktør i 2002, har magasinet udviklet sig fra mediepædagogisk tidsskrift til det dagsordenssættende filmmagasin, det er i dag.

 

Peter Schepelern

Medredaktør

Peter er filmforsker, forfatter og en filmhistorisk kapacitet af de absolut største. I 1972 blev han den første danske magister i Filmvidenskab med afhandlingen Den fortællende film, og siden har han underholdt eleverne på Københavns Universitet som lektor ved Afdeling for Film- og Medievidenskab. Han har redigeret mammutværket Filmleksikon og 100 års dansk film, været medredaktør af Forfatterleksikon – Udenlandske forfattere og skrevet fagbøgerne Film og genre og Lars von Triers film. Som skønlitterær forfatter har han udgivet Hr. Bidoulacs tavshed og Af samme forfatter.

 

Ida Rud

Assisterende redaktør

Ida er filmnørd med hud og hår, og sådan har det været, siden DR’s Troldspejlet første gang pirrede hendes fantasi i barndomsbyen Hørsholm. Hun begyndte at skrive for Ekko i 2013, mens hun uddannede sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det er blevet til et væld af artikler, interviews og anmeldelser til både det trykte magasin og Ekkos hjemmeside, men også andre medier har haft glæde af hendes levende og personlige pen. I 2015 indgik Ida i Ekkos redaktionelle gruppe. Ved siden af kulturjournalistikken spiller hun keyboard i bandet SPEkTR, der er inspireret af filmmusik.

© Filmmagasinet Ekko