Anmeldelser

37 - 48 ud af 1876
Cph:Dox 2018
20. mar. 2018 | 19:57

Lyk­ke­læn­der

Med sin tørre humor og nøjsomme fortælling udstiller Lasse Lau vores uvidenhed om Grønlands sælsomme kultur og forhold til rigsfællesskabet.

Biografanmeldelse
20. mar. 2018 | 10:39

You Were Never Really Here

Takket være Joaquin Phoenix’ mesterlige præstation som melankolsk lejemorder løfter Lynne Ramsays hævndrama sig over den kunstfærdige stiløvelse.

Biografanmeldelse
19. mar. 2018 | 16:22

Mont­par­nas­se Bienvenüe

Mesterligt fransk drama i nybølgens ånd er en uforudsigelig tour de force, hvor man føler, at man sidder med en yngre kvindes skæbne i sine hænder.

Cph:Dox 2018
18. mar. 2018 | 21:35

The Distant Barking of Dogs

Danske Simon Lereng Wilmont har skabt en poetisk og stemningsfuld dokumentar om at være barn og vokse op et sted, der er præget af krig og ødelæggelse.

Cph:Dox 2018
18. mar. 2018 | 12:44

Eating Animals

Filmatisering af berømt bog giver grufuld indsigt i den amerikanske fødevareindustri, hvor dyr bliver mishandlet for, at vi kan forbruge i supermarkederne.

Cph:Dox 2018
17. mar. 2018 | 23:05

Last Year in Utopia

Rekonstruktion af tysk reality-show er ulideligt meta og komplet uforståelig, hvis man ikke kender det oprindelige program.

Cph:Dox 2018
17. mar. 2018 | 21:10

Giants and the Morning After

Billedprægtig svensk dokumentar hylder smålivets ildsjæle i et svinende lokalsamfund, der ligger i det afsides højland.

Cph:Dox 2018
17. mar. 2018 | 14:57

Caniba

Filmen om en japansk kannibal er så ubehagelig, at det nærmest er umuligt at se den til ende. Til gengæld får man et fascinerende indblik i en af menneskets bizarre sider.

Cph:Dox 2018
16. mar. 2018 | 12:20

Central Airport THF

Fluen på væggen-dokumentar fra nedlagt, tysk lufthavn giver et sympatisk indblik i flygtninges hverdag, men rammer ikke for alvor i hjertekulen.

Cph:Dox 2018
16. mar. 2018 | 11:22

Ex­tinc­tion

Poetisk dokumentar om det østeuropæiske land Moldova giver et unikt indblik i den arrede folkesjæls paranoide patriotisme.

Cph:Dox 2018
16. mar. 2018 | 00:12

Matangi / Maya / M.I.A.

Kraftfuld dokumentar skaber sympati med den kontroversielle rapper, der må slås med censur, fordi hun vil bruge sin stemme til mere end underholdning.

Cph:Dox 2018
15. mar. 2018 | 14:08

Welcome to Sodom

Mareridtsagtige forhold giver grobund for rørende historier om menneskeligt håb og gåpåmod i dokumentar om livet på en ghanesisk skraldeplads for elektronikaffald.

© Filmmagasinet Ekko