Anmeldelser

13 - 24 ud af 2498
Cph:Dox 2017
17. mar. 2017 | 21:18

69 Minutes of 86 Days

Norsk debutinstruktør har skabt en mageløs dokumentar om et flygtningebarn og hendes families vej op gennem Europa. Den viser, at filmkunsten kan noget, ingen anden kunstart kan.

Biografanmeldelse
17. feb. 2017 | 16:08

La La Land

Damien Chazelle forener nyt og gammelt, fantasi og virkelighed, i et vidunderligt mesterværk, der løfter musicalgenren op på et højere niveau.

Biografanmeldelse
15. feb. 2017 | 10:54

Guldfeber

Ramsaltet realisme, smertelig romantik og genial slapstick er ingredienserne i en af filmhistoriens største bedrifter, som holder den dag i dag.

Biografanmeldelse
07. feb. 2017 | 14:36

The Wailing

Månedens film i Cinemateket er en overrumplende, sydkoreansk spøgelseshistorie, hvis dybe spørgsmål stadig spøger i vores gysereksperts baghoved.

Biografanmeldelse
22. dec. 2016 | 22:19

Dik­ta­to­ren

Charlie Chaplin var ikke bare et geni ud i fysisk komik. Han fremstår som en mesterlig satiriker, når Adolf Hitler parodieres som infantil megaloman.

Biografanmeldelse
18. dec. 2016 | 19:30

Jeg, Daniel Blake

Ken Loach spidder det britiske socialvæsen med et lavmælt og stærkt bevægende mesterværk om en arbejdsløs tømrer og hans forhold til en yngre alenemor.

Biografanmeldelse
07. dec. 2016 | 19:37

Rød

Kieślowski slutter sin hudfletning af idealer mesterligt ved at vende vrangen ud på broderskabet. Her er mennesket i en rørende, ensom jagt på lidt kærlighed.

Biografanmeldelse
04. dec. 2016 | 21:30

Min far Toni Erdmann

Årets komedie er en mesterligt morsom og sjældent dybsindig film, hvor man til sidst øjner livets mening og føler sig helt lykkelig. Genialt!

Dvd-anmeldelse
15. sep. 2016 | 14:42

The Witch

Triers metafysik møder Kubricks kølige panoramaer møder et Bergman’sk familiedrama i den bedste heksegyser, som vores gyserfilmekspert nogensinde har set.

Biografanmeldelse
24. aug. 2016 | 09:27

The Lobster

Græske Yorgos Lanthimos er totalt i kontrol i sin første internationale film, der er den mærkeligste kærlighedsfilm i mands minde.

Biografanmeldelse
09. mar. 2016 | 12:07

Carol

Todd Haynes’ drama er en af det tredje årtusindes bedste film, fordi den sublimt bruger det visuelle medie til at fortælle historien om et lesbisk konventionsopgør i 1950’erne.

Biografanmeldelse
23. feb. 2016 | 10:01

Sauls søn

Sauls søn er en af de mest overbevisende jeg-fortællinger i filmhistorien og den til dato stærkeste fiktionsfilm om den største forbrydelse mod menneskeheden.

© Filmmagasinet Ekko