Biografanmeldelse
10. apr. 2019 | 17:16

After

Foto | Quantrell D. Colbert
Pligtopfyldende Tessa (Josephine Langford) forelsker sig hovedkulds i mystiske Hardin (Hero Fiennes Tiffin), men hun kan ikke finde ud af, om han er til at stole på.

Ungdomsdrama lokker med den første, altomsluttende kærlighed og dragende skuespil, men vi har set det hele før.

Af Patricia Smollerup

Den søde, uskyldige pige forelsker sig i den mystiske, komplekse dreng, som hun forsøger at få til at lukke op. Lyder det som en fortælling, du har hørt før? 

Med megahittet Twilight fra 2008 gik det for alvor op for filmindustrien, hvilken guldgrube der ligger i unge teenagepiger, som tager deres veninder under armen og valfarter til biograferne for at dåne over en storslået kærlighedsfortælling. 

Den udløste en bølge af film målrettet pigerne, og her er Jenny Gages filmatisering af den første bog i bogserien After det nye skud på stammen. 

After er baseret på Anna Todds bestsellerroman af samme navn, og ligesom E.L. James’ gigantiske hit Fifty Shades of Grey startede som fanfiktion over Twiligt-serien, er After oprindeligt fanfiktion om det tidligere One Direction-medlem Harry Styles. 

Den unge, pligtopfyldende Tessa skal til at starte et nyt kapitel i livet og begynde på college. 

Hjemme har hun levet en tryg tilværelse med en omsorgsfuld, men dominerende mor og en rar, trofast kæreste. Men der går ikke længe, før Tessa drages af den mørke og gådefulde dreng Hardin, som hun møder på college. 

Efter mødet med Hardin er alt forandret for Tessa. Han skal vise sig at blive hendes første stormende forelskelse, som fuldstændigt blæser benene væk under hende, og de giver begge hinanden et nyt syn på tilværelsen. 

Josephine Langford og Hero Fiennes-Tiffin har en stærk kemi og klæder hinanden godt i rollerne som Tessa og Hardin.

Josephine Langford er lillesøster til Katherine Langford, der slog igennem med den omdiskuterede Netflix-serie 13 Reasons Why, og Josephine Langford har samme sødme og underspillede attitude, som vi kender fra storesøsteren. 

Som nevø til skuespilleren Ralph Fiennes har også Hero Fiennes-Tiffin skuespilleriet i blodet. Han er charmerende som den britisktalende Hardin, der ikke er meget for at vise følelser. 

Gennem Josephine Langford og Hero Fiennes-Tiffins intense øjenkontakt og samspil bliver vi suget ind i den altopslugende kærlighed, som Tessa og Hardin føler. Begge har de en forkærlighed for litteratur, og der er charmerende øjeblikke, når de spiller op til hinanden ved heftigt at diskutere engelske kærlighedsromaner. 

Men After kan til tider være lige lovlig dvælende. Det gælder særligt, når der sker et overforbrug af slowmotion til at udpensle pointen om deres dybe kærlighed. 

Som historien skrider frem, bliver vi interesseret i, hvad der gemmer sig under Hardins mystik, og hvorfor han har så svært ved at tale om sin fortid. 

Men filmen dykker aldrig for alvor ned i Hardins problematiske familieforhold og hans sind, som der kun åbnes svagt op for. 

Der er ikke meget originalt over After. 

Tessa er den uskyldige pige med store, blå øjne, som næsten konstant er klædt i hvidt fra top til tå. Hun ligner nærmest en kostskolepige. 

Over for hende er kontrasten tyk, når hendes roommate og veninder har ring i næsen, nedringet mavebluse, netstrømper, tatoveringer, rød farve i håret og et værelse, som lugter af hash. Og den komplekse og lidende Hardin er konstant klædt i sort med en læderjakke og en mut og flabet attitude. 

Det bliver ikke bedre af, at vi får serveret det ene pophit efter det andet, så personernes følelser svælgende bliver understreget. 

Men som en hyggelig omgang tomme kalorier for gymnasieveninderne formår After at være underholdende og dragende.

Trailer: After

Kommentarer

Titel:
After

Land:
USA

År:
2019

Instruktør:
Jenny Gage

Manuskript:
Susan McMartin

Medvirkende:
Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Jennifer Beals

Spilletid:
105 minutter

Aldergrænse:
Tilladt for børn over 11 år

Premiere:
11. april

© Filmmagasinet Ekko