Serieanmeldelse
15. dec. 2022 | 17:17

All Exclusive – Sofie Linde

Foto | Martin Sindal La Cour
Der er generationsmøde, når tv-værten Sofie Linde møder komikeren Casper Christensen til en snak om blandt andet kønspolitik.

Det enorme sammenstød udebliver, men der opstår en frugtbar og interessant samtale imellem Sofie Linde og Casper Christensen.

Af Kristian Ditlev Jensen

Nogle gange undrer man sig lidt over, hvordan tv-serier bliver lanceret. 

Da pressen kun fik det første afsnit af Viaplays nye satsning, All Exclusive, regnede man lidt med, at det måtte være en slags bombe. 

For det var vel det bedste afsnit af alle dem, der var lavet? Men mødet mellem de tidligere kærester, Casper Christensen og Iben Hjejle, viste sig at være forholdsvis kedeligt. 

Allerede i andet afsnit er der en helt anden stemning. Og man begynder at fornemme, at interviewformatet, hvor Casper Christensen og Mikael Bertelsen møder kendte i en stor villa i Portugal, faktisk kan noget. 

Serien skal bedømmes i sin helhed og ikke bare på én samtale. 

Sandheden er, at serien er lettere off. Alting er lidt skævt, lidt ved siden af, lidt corny, for selv om det ikke er skrigende ironisk, er det med tungen i kinden. 

I samtalerne med gæsten i andet afsnit – tv-værten, #MeToo-feministen og professionel instagrammer Sofie Linde – viser det sig blandt andet ved, at der kun bliver serveret det, som Mikael Bertelsen i programmet kalder ”børnemad”. 

De to landskendte stjerner får pappardelle al ragù, altså en lidt forfinet spaghetti-kødsovs, og så ellers en røvfuld boller i karry. Som vanligt er det dog koreograferet omhyggeligt. For samtalen viser sig selvfølgelig at være fokuseret på netop børn og opdragelse. 

Man kan i dag ikke sige Linde, uden at komme ind på den tale, hun holdt den 27. august 2020 ved Zulu Comedy Galla, hvor hun sagde, at hun til en julefrokost var blevet udsat for sexchikane af en unavngiven tv-kanon i DR. 

Sagen skabte et brag af debat, og Linde endte – fortæller hun i programmet – i sit livs shitstorm. Siden springet fra småkendt til hver mands eje har hun ikke desto mindre kunnet leve af at instagramme for sine over 600.000 følgere. 

Casper Christensen står over for Lindes lettere opkørte woke-profil som en lidt banal, akavet og temmelig nervøs hvid, heteroseksuel cis-kønnet mand på 54 år – endda med værdipolitisk konservative tilbøjeligheder. 

Så man havde egentlig regnet med det enorme sammenstød, der omtales i pressematerialet. Men i stedet opstår der virkelig frugtbare og i grunden temmelig interessante samtaler imellem Linde og Christensen. 

Den første handler om stoffer. 

Casper Christensen siger i programmet, at han, der ellers er clean kokain-narkoman, mikrodoserer lsd netop denne dag og altså er micro-skæv under optagelsen! 

Linde svarer, at hun finder det mærkeligt, at han er så bange for at være sig selv. En tankevækkende debat. Ikke mindst set i lyset af, at der på det tidspunkt allerede er blevet drukket både gin og tonic, sjusser, øl og viño verde. 

Der bliver også diskuteret køn og kønsopfattelser, og igen er det faktisk en rummelig samtale. 

Man bliver dog knap så overrasket over, at det er Linde, som aldrig rigtigt åbner autentisk op – hvilket hendes forgænger Iben Hjejle heller ikke gjorde. 

I stedet svarer hun ofte regulært lukket – for eksempel med et ”nå” eller et ”ok” eller et ”aha”– mens Casper Christensen leverer åbenheden, kommer med indrømmelser og (i øvrigt overflødige) undskyldninger. 

Mænd frygter åbenbart at sige så meget som ét forkert ord til Linde. Og sikkert med god grund, eftersom woke-segmentet jo allerede er ansvarligt for, at folk er blevet cancelled, fyret uden grund eller simpelthen drevet til selvmord. 

Da samtalen endelig kommer til den berømte tale ved Zulu Comedy Galla bliver den for alvor interessant. Fordi Linde lyder en tak mere berørt og ægte. Fordi hun endelig viser personlige sider. 

”Jeg var rigtigt bange,” siger Linde, da hun taler om trusler og om bogstaveligt talt at blive spyttet på i det offentlige rum. 

Casper Christensen kommer imidlertid stærkest ud, da han berørt siger, at han synes, han har lært noget. ”Hvad har du så lært?” spørger Linde klogt og får svaret, at Casper har lært ikke at blande sig, hvis det, der tales om, ikke handler om ham. En pointe, der er rammende. 

For mange af de mænd, der blev sårede og vrede over Sofie Lindes tale, var mænd, som følte, at den form for klamme overgreb, som hun beskrev, slet ikke havde noget med dem at gøre. Men hvorfor så kommentere? 

Andet afsnit af All Exclusive løfter sig. Det er mere blidt, mere indfølende og mere hjerteligt. 

Men det kendis-segment, der interviewes, er stadig hæmmet og kejtet, fordi personerne har så meget facade og kommer med så meget forloren begejstring. 

Måske bliver det hele endnu bedre og dramaet mere kulørt, når Medina, som forleden kritiserede DR-programmet Genstart, kommer til Portugal for at møde Casper Christensen & co. 

Indtil nu bliver vi på de fire stjerner. Og mindst en halv af dem går til filmfotograferne for de utroligt smukke billeder.

Kommentarer

Titel:
All Exclusive

Land:
Danmark

År:
2022

Serieskaber:
Casper Christensen, Mikael Bertelsen, Julie Moestrup

Medvirkende:
Casper Christensen, Mikael Bertelsen, Sofie Linde

Spilletid:
Tolv afsnit af cirka 60 minutter

Anmeldelse:
Et afsnit

Premiere:
14. december på Viaplay

© Filmmagasinet Ekko