Biografanmeldelse
01. okt. 2019 | 13:09

Jagtsæson

Foto | Andreas Bastiansen
Lærke Winther, Stephania Potalivo og Mille Dinesen tager på en wellness-tur i nærheden af den årlige fasanjagt, og det kommer ikke til at gå stille af.

Dansk komedie om kvinder i midtvejskrise byder på pinagtige situationer, men de komiske pointer er for udpenslede.

Af Patricia Smollerup

I 2011 valfartede danskerne til billetlugerne for at se Nicolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby te sig skørt i rollerne som gamle gymnasievenner på vej til klassens 25 års jubilæumsfest. 

Klassefesten blev en publikumssucces, som efterfølgende har fået både en to’er og tre’er. 

Nu er det blevet kvindernes tur til at komme i panikalder. Jagtsæson er skrevet af Claudia Boderke og Lars Mering – samme manuskriptforfattere som på Klassefesten – og mens hovedrollernes køn er ændret, er konceptet og tonen i høj grad den samme. 

Mille Dinesens Eva gennemgår lidt af en midtvejskrise – enlig, single og fraskilt, som hendes chef så diplomatisk beskriver det. 

Overdrevet øjenrullende må hun kæmpe sig gennem hverdagens uendelige besværligheder og forhindringer. Cykelkæden falder af, mobilen bliver tabt i morgenmaden, og trods alle former for bestikkelse nægter ejendommens vicevært at lade hende og sønnen Oliver holde hund. 

Det er eneste brændende ønske, som Oliver har til sin fødselsdag. 

Og for at det ikke skulle være nok, så har eksmanden fundet sammen med den unge og smarte Bella (Stephania Potalivo), som både er et hit hos sønnen og også er ved at charmere sig ind på Evas barndomsveninde Marlene (Lærke Winther). 

Da ellers lykkeligt gifte Marlene småforelsker sig i Peter (Jon Lange), som er far til en ny pige i Marlenes barns klasse, får Bella overbevist Marlene om, at det bare skal ”knaldes væk”. 

Bella, Marlene og modvillige Eva tager derfor på en weekend-wellness-tur i nærheden af den årlige fasanjagt, som Peter skal deltage i. Turen bliver en oplagt mulighed for Eva og Bella til at lære hinanden bedre at kende. 

Ligesom Klassefesten er humoren pinlig og grovkornet.

Da Eva skal have intim voksbehandling på wellness-centeret, er voksbehandlerens præ-teenagesøn Carl med mor på arbejde. Voksbehandleren forsikrer dog Eva, som ligger på briksen med spredte ben, om, at sønnen ikke kunne drømme om at kigge. 

Det er også tåkrummende morsomt, når Eva i et forsøg på at undgå at møde eksmanden og Bella i en legetøjsforretning, gemmer sig bag opstablede brætspil, blot for at stå sammenkrummet og akavet tilbage, da spillene som et andet Klodsmajor ramler ned omkring hende. 

Desværre trækkes vittighederne flere steder alt for langt ud. Det er for overdrevet, og pointerne er for udpenslede. 

Eva og Marlene er på udkig efter en gave til Evas søn i legetøjsforretningen og begynder at skyde på hinanden med legetøjspistoler. Første skud er sjovt nok, men da de begynder at lave lyde og bevæge sig, som var det slowmotion, bliver det kunstigt. 

Det bliver også for meget, da Marlene skal prøve at kitesurfe, men kastes voldsomt rundt i luften og må en tur på skadestuen, da kitesurfing-instruktøren pludselig mister kontrollen. 

Stephania Potalivo er perfekt i rollen som den unge og overskudsagtige Bella, der elegant trisser rundt med moderigtigt tøj, fortæller om økologiske hudprodukter og altid siger de rigtige ting. 

Hun får til stor irritation for Eva fixet alle Marlenes problemer med et fingreknips. Men Evas forsøg på at leve op til Bella og sammenligne sig med den yngre og talentfulde kvinde, bliver for udpenslet. 

Bella kan bare alt. 

Når de er i boblebad, kan hun bruge sine værktøjer fra hendes tid som livredder, da en kvinde er ved at komme galt af sted. Og på fasanjagten afslører Bella, at hun også har jagttegn. 

Samtidig er der også skruet for højt op for venindekærligheden mellem Bella og Marlene. De tager billeder til Instagram, Bella giver Marlene massage, og på værelset ligger Eva om aftenen og forsøger at falde i søvn, mens hun højlydt kan høre Marlene og Bella grine i rummet ved siden af. 

Vi har forstået pointen! 

Den simple historie er hurtigt konsumerede kalorier og lige så hurtigt ude af systemet igen. Men var man blandt de mange danskere, som elskede Klassefesten, vil man få rørt lattermusklerne, mens man kværner popcorn til Jagtsæson.

Trailer: Jagtsæson

Kommentarer

Titel:
Jagtsæson

Land:
Danmark

År:
2019

Instruktør:
Tilde Harkamp

Manuskript:
Claudia Boderke, Lars Mering

Medvirkende:
Mille Dinesen, Lærke Winther, Stephania Potalivo, Lars Ranthe

Spilletid:
92 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for alle, men frarådes børn under syv

Premiere:
3. oktober

© Filmmagasinet Ekko