Biografanmeldelse
23. nov. 2023 | 13:09

Junglebanden på nye eventyr

Foto | France 3 Cinéma

Sjov, farverig og actionmættet fransk animationsfilm underholder de mindste med et vigtigt budskab om at passe på vores klode.

Af Astrid Maan Thomsen

En superskurk truer ved hjælp af giftigt lyserødt skum, så Junglebanden må tilkaldes til hjælp. Men hvad gør man, når regntiden er langt væk?

Gode råd er dyre, men heldigvis får Junglebanden hjælp af nye allierede. De begiver sig ud på et verdensomspændende eventyr for at lede efter en modgift.

Men alle vennerne må tage sig vældigt sammen, da skurken ikke bare er en skurk, men en diabolsk superskurk.

Holdet bag Villy og monsterplaneten er tilbage med efterfølger til Junglebanden fra 2017.

Men faktisk startede Junglebanden i 2013 som en vellykket animeret tv-serie i Frankrig, og serien kører den dag i dag. Og både filmene og serien henvender sig til det yngre publikum. 

Den gode blanding af de skøre dyr, som påtager sig forskellige identiteter og missioner i junglen, virker, som den skal.

Vi får stærke, farverige visuelle detaljer i en grad, som bare siger spar to. Ikke mindst i en scene, hvor vi i bedste Lawrence of Arabien-stil ser alle dyrene bevæge sig gennem den støvede, solsvedne ørken.

Især dyrenes mimik er morsom og livagtig, og det er lige før, man ville ønske, at David Attenboroughs naturprogrammer havde dyr med den slags mimik.

Det er tydeligt, at der er gjort et legesygt forsøg på at underholde de mindste børn. Samtidig er der inkorporeret søde små budskaber om mangfoldighed, værdien af venskab og familie.

Vi får et samspil af både gode visuelle og verbale interaktioner, og de smukke farver klæber til ens nethinder som honning på en striktrøje.

Det gælder især en scene i en junglegrotte.

Her bliver træskålen hovedmotiv for en lækker farveblanding af forskellige miksturer, så man føler sig ført tilbage til barndommens land, dhvor er blev leget fysikere og kemikere på værelset.

Filmens tre forfattere og tre instruktører vil åbenlyst gerne skabe bevidsthed om den naturforurening, som i øjeblikket forurener vores liv og de skove, der er brændt og ødelagt af mennesker her på planten.

Så tag ind og nyd en eventyrlig familiefilm med noget på hjertet for de små!

Tiden kommer ikke til at stå stille, når publikum slæbes fra den ene krog af verden til den anden på en meget actionfyldt mission.

Trailer: Junglebanden på nye eventyr

Kommentarer

Titel:
Junglebanden på nye eventyr

Originaltitel: 
Les As de la Jungle 2

Land:
Frankrig

År:
2023

Instruktør:
Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville

Manuskript:
David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti

Medvirkende:
Kristian Halken, Jette Sophie Sievertsen, Peter Aude

Spilletid:
89 minutter

Aldersgrænse:
Frarådes børn under 7 år

Premiere:
23. november

© Filmmagasinet Ekko