Anmeldelser / festivalanmeldelse

1 - 12 ud af 29
festivalanmeldelse
03. mar. 2023 | 20:16

Past Lives

Smertefuldt kærlighedsdrama om en koreansk-canadisk kvinde splittet mellem to mænd og to kulturer bejler allerede til næste års Oscar-uddeling.

festivalanmeldelse
17. maj 2023 | 14:06

Jeanne du Barry

Cannes-festivalen åbner med en eklatant maveplasker af et periodedrama, der på antifeministisk vis hylder passive kvinder og Johnny Depp.

festivalanmeldelse
05. sep. 2023 | 07:30

Coup de chance

87-årige Woody Allen viser med sin 50. spillefilm, at han stadig har tag i publikum, selv når han spiller med mange af de samme kort.

festivalanmeldelse
21. maj 2023 | 10:55

Killers of the Flower Moon

Robert De Niro og Leonardo DiCaprio har mesterligt samspil i Martin Scorseses lige dele fascinerende og frustrerende western om et skammeligt glemt folkemord.

festivalanmeldelse
01. sep. 2023 | 16:00

Bastarden

Danmarks Guldløve-håb er en medrivende fortidswestern og et triumferende comeback for en instruktør, der har været alt for længe væk.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 21:14

Des Teufels Bad

Historisk depressionsgyser af instruktørerne bag Goodnight Mommy er et knugende intenst eksempel på historiens oversete kvindeskæbner.

festivalanmeldelse
02. sep. 2023 | 14:56

The Wonderful Story of Henry Sugar

Roald Dahls finurlige fortællinger passer perfekt til Wes Andersons talent for at opbygge sirlige eventyrverdener.

festivalanmeldelse
02. feb. 2021 | 20:13

Pleasure

Kompromisløst svensk pornodrama fører publikum ubehageligt tæt på en nådesløs branche.

festivalanmeldelse
13. feb. 2022 | 20:32

Beautiful Beings

Fremragende islandsk ungdomsfilm på Berlinalen vender brøsige mobberes ondskabsfuldhed til et menneskeklogt studie af sårbarhed bag toksisk maskulinitet.

festivalanmeldelse
19. maj 2023 | 15:41

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford giver endnu en tur i manegen i et værdigt ekstranummer, der hverken tilføjer nye lag til filmhistoriens største eventyrer eller skæmmer hans eftermæle.

festivalanmeldelse
16. feb. 2024 | 10:07

Small Things Like These

Velmenende drama med Cillian Murphy om Magdalene-ordenens brutale vaskerier for vildfarne unge kvinder fortsætter Berlinalens tradition for kedelige åbningsfilm.

festivalanmeldelse
31. aug. 2023 | 16:57

El Conde

I Pablo Larraíns bredside mod Pinochet-regimet optræder den afstumpede diktator som en selvynkende vampyr i bitter strid om sit eftermæle.

© Filmmagasinet Ekko