Anmeldelser / festivalanmeldelse

1 - 12 ud af 32
festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 22:29

Vogter

Gustav Möller følger op på Den skyldige med endnu et veldrejet kammerspil, der næsten bogstaveligt fængsler publikum med sit etiske dilemma.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 21:14

Des Teufels Bad

Historisk depressionsgyser af instruktørerne bag Goodnight Mommy er et knugende intenst eksempel på historiens oversete kvindeskæbner.

festivalanmeldelse
19. feb. 2024 | 18:23

Afterwar

Birgitte Stærmoses opfølger til femten år gammelt portræt af krigens gadebørn i Kosovo tager med dem ind i et usikkert voksenliv og stirrer publikum uafrysteligt i øjnene.

festivalanmeldelse
16. feb. 2024 | 10:07

Small Things Like These

Velmenende drama med Cillian Murphy om Magdalene-ordenens brutale vaskerier for vildfarne unge kvinder fortsætter Berlinalens tradition for kedelige åbningsfilm.

festivalanmeldelse
24. jan. 2024 | 17:07

Love Lies Bleeding

Volden er kvalmende effektiv, og sexscenerne overlader ikke meget til fantasien i eminent genrefilm med Kristen Stewart som lesbisk gangsterdatter.

festivalanmeldelse
22. jan. 2024 | 13:29

Super/Man: The Chris­toph­er Reeve Story

Dokumentarportræt af Hollywoods første store Superman er en opløftende og rørende skildring af hverdagens heltemod, når livet går én imod.

festivalanmeldelse
22. jan. 2024 | 11:11

Eno

En af historiens mest innovative musikere – Brian Eno – bliver fascinerende portrætteret i AI-klippet dokumentar, der ændrer sig for hver visning og matcher hovedpersonens kreativitet.

festivalanmeldelse
08. sep. 2023 | 15:30

Ryuichi Sakamoto: Opus

Den japanske mesterkomponist giver sin sidste intimkoncert i en bjergtagende musikfilm, hvis enkle klaverarrangementer viser den smukke kerne i hans oeuvre.

festivalanmeldelse
05. sep. 2023 | 13:58

The Palace

Roman Polanskis ensemblekomedie lever ikke op til genrens mest basale krav og føles som en slatten langemand til cancel culture.

festivalanmeldelse
05. sep. 2023 | 07:30

Coup de chance

87-årige Woody Allen viser med sin 50. spillefilm, at han stadig har tag i publikum, selv når han spiller med mange af de samme kort.

festivalanmeldelse
03. sep. 2023 | 19:28

Aggro Dr1ft

Kultinstruktøren Harmony Korines udsyrede lejemorderdrama er knap nok en film, men bliver en hypnotisk totaloplevelse, hvis man kan komme på bølgelængde.

festivalanmeldelse
02. sep. 2023 | 14:56

The Wonderful Story of Henry Sugar

Roald Dahls finurlige fortællinger passer perfekt til Wes Andersons talent for at opbygge sirlige eventyrverdener.

© Filmmagasinet Ekko