Anmeldelser / festivalanmeldelse

1 - 12 ud af 33
festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 22:29

Vogter

Gustav Möller følger op på Den skyldige med endnu et veldrejet kammerspil, der næsten bogstaveligt fængsler publikum med sit etiske dilemma.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 21:14

Des Teufels Bad

Historisk depressionsgyser af instruktørerne bag Goodnight Mommy er et knugende intenst eksempel på historiens oversete kvindeskæbner.

festivalanmeldelse
19. feb. 2024 | 18:23

Afterwar

Birgitte Stærmoses opfølger til femten år gammelt portræt af krigens gadebørn i Kosovo tager med dem ind i et usikkert voksenliv og stirrer publikum uafrysteligt i øjnene.

festivalanmeldelse
24. jan. 2024 | 17:07

Love Lies Bleeding

Volden er kvalmende effektiv, og sexscenerne overlader ikke meget til fantasien i eminent genrefilm med Kristen Stewart som lesbisk gangsterdatter.

festivalanmeldelse
22. jan. 2024 | 11:11

Eno

En af historiens mest innovative musikere – Brian Eno – bliver fascinerende portrætteret i AI-klippet dokumentar, der ændrer sig for hver visning og matcher hovedpersonens kreativitet.

festivalanmeldelse
08. sep. 2023 | 15:30

Ryuichi Sakamoto: Opus

Den japanske mesterkomponist giver sin sidste intimkoncert i en bjergtagende musikfilm, hvis enkle klaverarrangementer viser den smukke kerne i hans oeuvre.

festivalanmeldelse
01. sep. 2023 | 16:00

Bastarden

Danmarks Guldløve-håb er en medrivende fortidswestern og et triumferende comeback for en instruktør, der har været alt for længe væk.

festivalanmeldelse
09. mar. 2023 | 07:46

Adamant – Hjerterum på Seinen

Årets Guldbjørnevinder om kreativ terapi på et behandlingssted aftabuiserer psykisk sygdom og minder os om, hvor livgivende og livsnødvendig kunsten er. 

festivalanmeldelse
03. mar. 2023 | 20:16

Past Lives

Smertefuldt kærlighedsdrama om en koreansk-canadisk kvinde splittet mellem to mænd og to kulturer bejler allerede til næste års Oscar-uddeling.

festivalanmeldelse
23. jan. 2023 | 10:51

Fairyland

Den foreløbigt bedste film på årets Sundance-festival er et dirrende autentisk drama om en datters komplicerede forhold til sin homoseksuelle far i 70’erne og 80’ernes San Francisco.

festivalanmeldelse
11. sep. 2022 | 14:21

All the Beauty and the Bloodshed

Guldløvevinder er en gribende skildring af fotografen Nan Goldins kamp mod medicinalgigant og forsøg på at aftabuisere emner som partnervold og pillemisbrug.

festivalanmeldelse
13. feb. 2022 | 20:32

Beautiful Beings

Fremragende islandsk ungdomsfilm på Berlinalen vender brøsige mobberes ondskabsfuldhed til et menneskeklogt studie af sårbarhed bag toksisk maskulinitet.

© Filmmagasinet Ekko