Anmeldelser / festivalanmeldelse

1 - 12 ud af 33
festivalanmeldelse
09. mar. 2023 | 07:46

Adamant – Hjerterum på Seinen

Årets Guldbjørnevinder om kreativ terapi på et behandlingssted aftabuiserer psykisk sygdom og minder os om, hvor livgivende og livsnødvendig kunsten er. 

festivalanmeldelse
19. feb. 2024 | 18:23

Afterwar

Birgitte Stærmoses opfølger til femten år gammelt portræt af krigens gadebørn i Kosovo tager med dem ind i et usikkert voksenliv og stirrer publikum uafrysteligt i øjnene.

festivalanmeldelse
03. sep. 2023 | 19:28

Aggro Dr1ft

Kultinstruktøren Harmony Korines udsyrede lejemorderdrama er knap nok en film, men bliver en hypnotisk totaloplevelse, hvis man kan komme på bølgelængde.

festivalanmeldelse
11. sep. 2022 | 14:21

All the Beauty and the Bloodshed

Guldløvevinder er en gribende skildring af fotografen Nan Goldins kamp mod medicinalgigant og forsøg på at aftabuisere emner som partnervold og pillemisbrug.

festivalanmeldelse
10. mar. 2021 | 11:21

Bad Luck Banging or Loony Porn

Vinderen af Guldbjørnen er et frækt portræt af Rumænien skabt af en engageret polemiker, der vil provokere sit samfund til selvransagelse.

festivalanmeldelse
01. sep. 2023 | 16:00

Bastarden

Danmarks Guldløve-håb er en medrivende fortidswestern og et triumferende comeback for en instruktør, der har været alt for længe væk.

festivalanmeldelse
13. feb. 2022 | 20:32

Beautiful Beings

Fremragende islandsk ungdomsfilm på Berlinalen vender brøsige mobberes ondskabsfuldhed til et menneskeklogt studie af sårbarhed bag toksisk maskulinitet.

festivalanmeldelse
05. sep. 2023 | 07:30

Coup de chance

87-årige Woody Allen viser med sin 50. spillefilm, at han stadig har tag i publikum, selv når han spiller med mange af de samme kort.

festivalanmeldelse
25. feb. 2024 | 18:01

Dahomey

Mati Diops korte Guldbjørnevinder om tilbageleveringen af stjålne skulpturer fra Frankrig til Benin i Afrika er en potent refleksion over kolonialismens eftervirkninger og kulturarvens betydning.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 21:14

Des Teufels Bad

Historisk depressionsgyser af instruktørerne bag Goodnight Mommy er et knugende intenst eksempel på historiens oversete kvindeskæbner.

festivalanmeldelse
31. aug. 2023 | 16:57

El Conde

I Pablo Larraíns bredside mod Pinochet-regimet optræder den afstumpede diktator som en selvynkende vampyr i bitter strid om sit eftermæle.

festivalanmeldelse
22. jan. 2024 | 11:11

Eno

En af historiens mest innovative musikere – Brian Eno – bliver fascinerende portrætteret i AI-klippet dokumentar, der ændrer sig for hver visning og matcher hovedpersonens kreativitet.

© Filmmagasinet Ekko