Biografanmeldelse
30. apr. 2014 | 20:48

The Other Woman

Foto | Barry Wetcher
Nikolaj Coster-Waldau spiller veltrimmet røvhul og jonglerer behændigt med flere damer i The Other Woman. ”Den anden kvinde”i rækken er Cameron Diaz som følelseskold advokat.

Nick Cassavetes leverer let fordøjelig og uopfindsom underholdning i en chickflick, hvor Nikolaj Coster-Waldau leger førsteelsker for hele tre Hollywood-skønheder.

Af Samina Jakobsen

Nikolaj Coster-Waldau er i vælten for tiden.

Efterdønningerne fra den mest omdiskuterede scene i den nye Game of Thrones-sæson, ”voldtægtsscenen”, ruller stadig. Og nu er han premiere-aktuel herhjemme i hele to film.

I The Other Woman spiller den 43-årige dansker en utro ægtemand, der både gafler skuespilleren Cameron Diaz og Sports Illustrated-modellen Kate Upton.

Leslie Mann er Coster-Waldaus lettere neurotiske kone, Kate King. Hun opdager, at hendes husbond, den succesfulde forretningsmand Mark, har været hende utro.

Realiteterne går for alvor op for hende, da Kate opsøger elskerinden Carly (Cameron Diaz). I en af filmens sjoveste scener tager de to kvinder på en bar, hvor blåøjede Kate imellem utallige sjusser udspørger kyniske Carly om omfanget af affæren.

”Har du haft sex med min mand 50 gange?” spørger Kate højlydt.

Væk er den klassisk stortudende og sårede kvinde, og væk er også den angrende modpart. I stedet får vi rå kynisme og naiv undren i en komisk cocktail, der fungerer.

Leslie Mann (Knocked Up, The 40 Year Old Virgin) har utvivlsomt et talent for komisk timing. Og selvom hendes rolle starter som et mere end mildt irriterende fruentimmer, lærer man langsomt at bryde sig om hende. Omvendt forholder det sig med Cameron Diaz, der overspiller i fæl grad og aldrig bliver andet end en stereotyp karrierekvinde.

De to modsætninger bliver efter pres fra Kate til et umage par, der prøver at hævne sig på Mark. Da de opdager, at en tredje pige, Amber (Kate Upton), også er faldet i kløerne på kvindecharmøren, udvikler filmen sig til en regulær Charlie’s Angels-pendant. Bare i en mere kikset variant.

Til tonerne fra Mission: Impossible-soundtracket udspionerer trioen den utro ægtemand og prøver at få bugt med både affærer og forretningshemmeligheder. For heller ikke i erhvervslivet spiller Mark med åbne kort. Gudskelov er Carly advokat og i stand til at lure hemmelige konti og falske kontrakter i et snuptag.

Manuskriptforfatter Melissa Stack er et ubeskrevet blad, der i pressematerialet udtaler, at hun afskyr stereotype roller. Desværre er det præcis, hvad vi får serveret.

Kate Upton har nærmest ikke en replik i filmen, og i en scene bliver hun bogstavelig talt reduceret til ”the boobs”. Cameron Diaz er den hårde karrierekvinde, der ikke har nogen følelser, og Coster-Waldau er den lækre, selvfede type, der kun går op i penge, damer og dyre biler.

Eneste plus er Leslie Manns karakter, der har en regulær udvikling og til tider virkelig sjove, skæve replikker.

Instruktøren Nick Cassavetes (The Notebook) rammer ikke helt formen i The Other Woman, som er plaget af en lidt for ujævn tone og udslidte klicheer. Det virker ideforladt, når man eksempelvis laver en ”kvinder-tager-hævn-på-fyr”-montage over Cyndi Lauper-slageren Girls Just Want to Have Fun.

Andre gange kammer filmen over i alt for udpenslede scener, som når Mark har fået sneget afføringsmiddel i sin drink, og vi følger ham ud på toilettet i en alt for lang skidescene. Og til slut går det helt galt for Cassavetes, der ikke kan tøjle morskaben, men er unødvendigt ondskabsfuld over for The Great Dane.

Trailer: The Other Woman

Kommentarer

Land:
USA

År:
2014

Instruktør:
Nick Cassavetes

Manuskript:
Melissa Stack

Medvirkende:
Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau

Spilletid:
109 min.

Aldersgrænse:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Premiere:
1. maj 2014

© Filmmagasinet Ekko