Biografanmeldelse
28. sep. 2023 | 10:15

PAW Patrol: Superfilmen

Foto: Paramount Pictures

Supervovsen Skye kommer på noget af en mission impawssible, da hun med krystalliske superkræfter må redde jorden fra et apokalyptisk meteornedslag.

Action og rørende øjeblikke går hånd i hånd i anden film om de overnuttede, logrende helte, der har fået en stærkere historie at udfolde sig i.

Af Alexander Barfred Bajer

De logrende helte er fra snude til halespids overnuttede, men samtidig troværdige i en sådan grad, at de kan få enhver voksen hundeejers hjerte til at smelte. 

Men selv en sød lille vovse kan kaste en muskelhunds skygge. 

Da patruljen fra tv-kanalen Nickelodeon sprang op på det store lærred i 2021, haltede det med at få konverteret det korte og pædagogiske tv-serie-format til en spillefilm. 

Det er der denne gang rådet bod på! 

Som en børnefilm, der gerne skal trække forældrene med i biffen med deres poder, placerer PAW Patrol: Superfilmen sig fornuftigt i grænselandet mellem det simple og detaljerede. 

Skaberne kæler for det enkelte hundehår, men bibeholder det naivistiske helhedsudtryk, vi kender fra serie-formatet. 

I det actionspækkede gensyn med drengen Ryder og hans trofaste hundepatrulje – Chase, Skye, Liberty, Marshall, Rubble, Rocky og Zuma – står Adventure City over for atter en trussel. 

Da en sværm af meteorer passerer nattehimlen over byen, går tusindvis af nysgerrige borgere ud på gaden. En sjælden begivenhed, der for særligt én borger vækker ekstra stor interesse. 

Victoria Vance, en gal videnskabskvinde, har nemlig udset sig en bestemt meteor, som hun mener rummer overnaturlige kræfter. 

Men da hendes elektromagnetiske apparat, der skal bringe ildkulden sikkert til jorden, slår fejl, forårsager hun et kraftigt meteornedslag i byen. Hundeholdet opdager heldigvis meteorens fejlkurs i tide og får evakueret borgerne. Victoria fængsles, og potepatruljen bringer kæmpestenen til laboratoriet. 

Skye har svært ved at holde snuden fra den mystiske meteor og kommer ved en fejl til at ødelægge den. Inde i den gemmer sig seks krystaller. Hun opdager, at de rummer en sprudlende kilde til superkræfter. 

I mellemtiden er det lykkedes Victoria at undslippe fængslet, og en hæsblæsende jagt på at erobre krystallerne tager fart. Den kuleskøre skurk har altid følt sig som en outsider, og med kræfterne fra stenene vil hun tvinge verden i knæ og afkræve den respekt, hun føler sig fortjent til. 

I vores anmeldelse af forgængeren skrev vi, at filmen ville give de små den samme oplevelse, som når voksne sætter sig ind og ser den næste Marvel-film. 

Det samme kan siges om toeren. 

I en eksplosion, der selv vil kunne imponere Michael Bay, penetrerer den vildfarende meteor Paw Patrols hovedkvarter. Meteoren fortsætter som en dåseåbner hen over asfalten, der skrælles op og efterlader gaden med sammenkrøllede biler og lygtepæle. 

Filmen er desuden spækket med referencer til alskens superhelte, og det vil uden tvivl glæde nostalgisk anlagte forældre. 

Som en anden Iron Man er krystallerne koblet til vor heltes hundetegn, der forsyner dem med karakterforstærkende superkræfter. De unikke karaktertræk og farverige superheltedragter vækker mindelser om en æra, hvor Power Rangers og Teenage Mutant Ninja Turtles rullede hen over tv-skærmen. 

Men PAW Patrol: Superfilmen er langt mere end imponerende eksplosioner og bløde superhelte med bedårende hundeøjne. 

Ligesom Victoria føler supervovsen Skye sig udenfor. Det går op for os i et følelsesladet flashback, der trods flosklerne er overraskende hjerteskærende. 

Som benjaminen i min egen søskendeflok måtte jeg knibe en tåre, da lille Skye efterlades i en stald – fravalgt af mennesker til fordel for kuldets større hvalpe. Ude i det fjerne går Ryder, og Skyes små hundepoter må kæmpe sig gennem den dybe sne i et sidste spinkelt forsøg på at finde sig et sted at kalde hjem. 

Oplevelsen har givet Skye mindreværdskomplekser. Hun føler, Ryder kun tog hende til sig denne kolde vinterdag af ren og skær medlidenhed, og at hendes plads i patruljen derfor er undværlig. 

Men superkræfterne vil sætte hende fri, så hun atter finder troen på sig selv. En apokalyptisk trussel med altødelæggende kræfter lurer om hjørnet, og vennerne lægger tillidsfuldt deres krystaller – og dermed skæbnen – i Skyes poter. 

”Du er modigere, end du tror, stærkere, end du ser ud til, og klogere, end du ved,” lyder et kendt citat fra Peter Plys, der lige så godt kunne være skrevet til den anbefalelsesværdige film om den modige hundepatrulje.

Trailer til Paw Patrol: Superfilmen

Kommentarer

Titel:
PAW Patrol: Superfilmen 

Originaltitel:
PAW Patrol: The Mighty Movie 

Land:
USA, Canada 

År:
2023 

Instruktør:
Cal Brunker 

Manuskript:
Cal Brunker, Bob Barlen, Shane Morris 

Medvirkende:
Thit Aaberg, Pelle Falk Krusbæk, Oscar Dietz, Silja Okking, Mathias Hartmann Niclasen, Szhirley Rokahaim, Bjarne Antonisen 

Spilletid:
87 minutter 

Aldersgrænse:
Tilladt for alle 

Premiere:
28. september

© Filmmagasinet Ekko