Serieanmeldelse
30. nov. 2020 | 15:36

Your Honor

Foto | Skip Bolen
Dommeren Michael Desiato (Bryan Cranston) forbryder sig mod loven, da det er hans søn Adam (Hunter Doohan), som er i fare for at blive straffet.

Krimi og forældredrama forenes i miniserie, hvor Bryan Cranston fra Breaking Bad overbeviser som dommeren, der går til yderligheder for at beskytte sin søn.

Af Claus Nygaard Petersen

Han leder febrilsk i skraldet.

Selv den mindste bloddråbe kan lede politiet på sporet af hans søn Adam, det eneste familie, han har tilbage efter konens død år tidligere.

Så finder han vaskebørsten, som sønnen (Hunter Doohan) har brugt til at skrubbe sit tøj rent med, inden han smed det i vaskemaskinen.

Michael Desiato (Bryan Cranston) er normalt en retskaffen mand ved domstolene i New Orleans. Men da han finder ud af, at den motorcyklist, som hans søn har kørt ned og efterladt død, er søn af byens nådesløse mafiaboss Jimmy Baxter (Michael Stuhlbarg), tøver han ikke et sekund.

Alle spor skal slettes, så Adams udåd ikke bliver opdaget.

Med Your Honor er Bryan Cranston tilbage på tv-skærmen i en anden rolle end den ikoniske: familiefaren, der forvandlede sig fra den joviale kemilærer Walter White til narkogangsteren Heisenberg i Breaking Bad.

I den aktuelle miniserie på HBO Nordic spiller han dog igen en mand, der vil gå til ekstreme længder for at beskytte sin familie.

Før dødsulykken ser vi ham som en skarpsindig dommer, der ikke er bleg for selv at udfritte personerne i vidneskranken, hvis han fornemmer, at de lyver.

Han griller en betjent, der afgiver falsk forklaring i sagen om en fattig, sort mor.

Betjenten påstår, at han fra indgangen af huset kunne se kvinden stå ude på badeværelset og gemme en pose med stoffer i de nedre regioner.

Der er dog bare lige én ting.

Desiato har på sin morgenløbetur været forbi huset og kan konstatere, at man ikke kan se badeværelset fra hoveddøren.

”Har du øjne, der kan kigge rundt om hjørner, eller er du en ussel løgner?” spørger han retorisk oppe fra sin domstol.

Cranston er en sand fornøjelse ligegyldigt, hvilken karakter han spiller. I Your Honor formidler han den aura af værdighed, en respektabel dommer bør have. Men samtidig tilfører han en snert af gavflabethed, som stammer fra at vide, at man har ret, men ikke unødigt skilter med det.

Vi er aldrig i tvivl om, at han vil gøre alt for sit barn. Det er der dog også andre, som vil.

Jimmy Baxter er opslugt af hævn og trækker på samtlige tråde i sit edderkoppespind for at finde ud af, hvem der påkørte sønnen, mens han var ude at køre på den motorcykel, han lige havde fået af faren.

Michael Stuhlbarg – en af Hollywoods bedst bevarede hemmeligheder – er ikke uvant med at spille hverken far (Call Me by Your Name) eller gangster (Boardwalk Empire). Sorgen lyser ud af ham, uanset om han kontrollerer sin vrede eller smadrer ting med en golfkølle.

Serieskaber Peter Moffat, som har lavet den glimrende britiske serie Criminal Justice (genindspillet i USA som The Night Of), formår i seriens fire første afsnit at introducere mange forskellige figurer og plotlinjer uden at tabe seeren.

Adaptionen af det israelske serieforlæg Kvodo er forankret i krimigenren, men undersøger også forholdet mellem forældre og børn. Grænsen for, hvad man er villig til at gøre for at beskytte eller hævne sine kære, bliver flyttet for hvert afsnit, og vi bliver ikke skånet for de blodige konsekvenser.

Om Your Honor ender med at være en lige så mindeværdig serie som Bryan Cranstons forrige tur i tv-land, ved vi først, når de resterende seks afsnit er udsendt. Men det tegner til at blive en dragende fortælling om blodets bånd.

Trailer: Your Honor

Kommentarer

Titel:
Your Honor

Land:
USA

År:
2020

Serieskaber:
Peter Moffat

Medvirkende:
Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Sofia Black-D’Elia, Carmen Ejogo, Isiah Whitlock Jr., Hope Davis

Spilletid:
Ti afsnit af cirka 55 minutter

Anmeldelse:
Fire afsnit

Premiere:
7. december på HBO Nordic

© Filmmagasinet Ekko