Nyhed
07. nov. 2018 | 16:09

Price skaber Netflix-serie om klimaforandringer

Foto | Anders Kristensen
Adam Price har gennem årene stået bag adskillige populære tv-serier i Danmark. Nu skal han lave en serie på norsk for Netflix.

Den danske tv-forfatter Adam Price går fra religionens verden med Herrens veje til en norsk serie, der tager afsæt i nordisk mytologi.

Af Nicki Bruun

Han er kendt foran kameraet for sine køkkeneventyr med broren James i Spise med Price, men Adam Price er også manden bag danske serier som religionsdramaet Herrens veje og Borgen, der handler om det politiske magtspil.

Han har desuden været inde over den norske serie Kampen om det tunge vand, og nu skal Price stå bag en norsksproget coming-of-age-serie med titlen Ragnarok, skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Serien bliver lavet til streaminggiganten, der indtager det nordiske område for fuld kraft i disse år. Senest kom den dansksprogede sci-fi-serie The Rain, som foregår i et dystopisk Danmark, hvor regnen er blevet virusinficeret.

Ifølge Netflix præsenterer den kommende Ragnarok en overraskende vinkel på nordisk mytologi, men hvordan fremgår ikke af pressemeddelelsen.

Netflix informerer til gengæld om, at serien bliver i seks afsnit og kommer til at foregå i den fiktive by Edda, som ligger midt i den norske natur.

Nordens stemme
Adam Price skal være hovedforfatter på Ragnarok, hvor også den norske instruktør Simen Alsvik samt producerne Meta Louise Foldager Sørensen og Stine Meldgaard er en del af holdet.

Simen Alsvik instruerede adskillige afsnit af den norsk-amerikanske serie Lilyhammer, der i 2012 blev den første serie på Netflix.

”Vi tror på, at Norden har sin egen stemme, når det kommer til historiefortælling, og det vil vi gerne være med til at vise med denne stort anlagte serie,” siger Adam Price i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Serien tager sit udgangspunkt i en problemstilling, som ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden, i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til: vores klima, som gennem de senere år har været under voldsom forandring.”

Optagelserne til Ragnarok vil foregå både i Danmark og Norge i 2019. Serien forventes at få premiere på Netflix i 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko