Nyhed
23. aug. 2022 | 09:00

Se åbningssekvens i ny sæson af Riget

Foto | Zentropa
Bodil Jørgensen spiller i den kommende tredje sæson af Riget en hovedrolle som søvngængeren Karen, der prøver at finde svar på seriens uafklarede spørgsmål, så hun kan redde hospitalet fra undergang.

Zentropa offentliggør åbningssekvens og afslører snarlig premieredato på Viaplay til fortsættelsen af Lars von Triers hospitalsserie.

Af Nicki Bruun

Spændingen om den kommende tredje sæson af Riget er blevet bygget op over de seneste måneder med et utal af pressemeddelelser.

Det er drypvis blevet afsløret, at snart sagt alle kendte skuespillere fra både Danmark og resten af Norden medvirker i Lars von Triers kultelskede serie om livet på det københavnske hospital.

Nu er der også blevet afsløret en premieredato for hele herligheden, der kommer på streamingtjenesten Viaplay den 9. oktober.

I samme ombæring har produktionsselskabet Zentropa også delt åbningssekvensen, som i den grad låner fra forgængeren. Se den nederst i artiklen!

Til tonerne af komponist Joachim Holbeks ikoniske og dystre kendingsmelodi, som agerer lydtæppe for de gamle sæsoners åbningssekvens, møder man i samme råt klippede stil de medvirkende i den nye sæson.

Her ses blandt andre nye ansigter i Riget-universet som Bodil Jørgensen, svenske Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas samt kendinge som Ghita Nørby, Søren Pilmark og Udo Kier.

Genskaber magien
Det er gået meget op og ned for Lars von Trier den seneste tid.

Hans nye sæson – der bærer titlen Riget Exodus – er blevet udtaget til de hæderkronede festivaler i Venedig og Toronto, men instruktøren har også afsløret, at han lider af den alvorlige sygdom Parkinsons.

For nylig gav vi seks stjerner til en nyrestaureret udgave af de to første sæsoner af Riget.

De kan lige nu ses på Viaplay og kommer ligesom tredje sæson senere på DR, hvor serien startede i 1994.

Flere af de medvirkende fra dengang optræder i den nye sæson, mens en del af dem – blandt andre Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes og Baard Owe – er døde.

Det skal derfor blive spændende at se, om Lars von Trier næsten 30 år efter originalen kan genskabe magien i Riget Exodus, hvor det endegyldige slag mellem det gode og det onde skal udkæmpes.

Video: Åbningssekvensen i Riget Exodus

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko