Nyhed
24. okt. 2021 | 12:15

Nyt Ekko: Gud og Trier er i mørket

Foto | Jeppe Gudmundsen-Holmgreen
Bodil Jørgensen fortæller åbenhjertigt om karrieren, livet og døden i det nye Ekko. På magasinets forside laver hun djævletegnet i en hilsen til Triers berømte tale i Riget om, at man skal være ”velberedt på at tage det gode med det onde”.

”At lede sammen med Lars von Trier er klogt at gøre,” siger Bodil Jørgensen i Ekkos nye nummer. Hun løfter sløret for sin hovedrolle i tredje sæson af Triers Riget, som hun kalder sindssyg og fantastisk.

Af Nicki Bruun

”Når Lars kigger på monitoren, ser han utroligt klart. Han har øjne, der virkelig kan se. Han har øjne, der ser så godt, at jeg heller ikke kan snyde ham.”

Sådan siger Bodil Jørgensen i Ekko #89. Skuespilleren pryder forsiden og giver et interview, hvor hun fortæller om samarbejdet med Lars von Trier i den nye sæson af kultserien Riget.

Køb nummeret eller bestil abonnement, hvor du får to gratis biografbilletter, halv pris på tolv billetter eller fem film hos Blockbuster.

Tredje sæson hedder Riget Exodus og får premiere på først streamingtjenesten Viaplay i efteråret 2022 og dernæst DR.

For Bodil Jørgensen har det været en stor oplevelse at genoptage samarbejdet med instruktøren, der i 1998 gav hende det store gennembrud med dogmefilmen Idioterne.

”Vi er naturligvis alle forandrede i kroppen, også forslåede og sårede, men han har samme skarphed, så det er bare at følge ham hele vejen. At lede sammen med Lars er klogt at gøre,” siger skuespilleren.

”Hold op, det var vildt, sjovt og alvorligt at optage serien. Og manuskriptet er helt sindssygt. Gud er med. Og Satan. Det er fuldstændigt fantastisk,” siger Bodil Jørgensen, der i det ti tiders store interview afslører detaljer om sin hovedperson i Riget Exodus.

Den 60-årige skuespiller taler også om arven fra sin skælmske far, #MeToo-bevægelsen, sociale medier, evnen til at twiste en rolle – og mødet med døden, da hun under optagelserne af Far til fires vilde ferie var tæt på at miste livet i en traktorulykke.

”Lige efter ulykken var jeg inde i mørket, i dødens skygge, og jeg har stadig denne mærkelige opfattelse af, at Gud bor inde i mørket. Dér, hvor der intet andet findes, er Gud.”

Se oversigt over indholdet i det nye Ekko, der har et tema om horror. Hvis du bestiller abonnement, kan du vælge imellem to biografbilletter, halv pris på tolv billetter og fem film hos Blockbuster.

Trailer: Riget

Kommentarer

Ekko #89

Bodil Jørgensen fortæller om Lars von Trier og Riget i det nye nummer af Ekko.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko