Nyhed
10. okt. 2011 | 13:12

Ambassadøren trækker fulde huse

Mads Brüggers kontroversielle dokumentarfilm er åbnet flot, og det er især de unge, der strømmer til.
Af Jacob Ludvigsen

Er Mads Brügger gået over stregen?

Det var der blandt smagsdommere og filmkritikere delte meninger om, da hans nye film Ambassadøren i sidste uge fik premiere. Men at danskerne gerne selv vil have syn for sagn, vidner billetsalget fra Ambassadørens åbningsweekend om.

Filmen, hvor Brügger køber sig til en liberisk diplomattitel i bananrepublikken Den Centralafrikanske Republik og blandt andet forsøger at erhverve sig bloddiamanter, blev onsdag vist ved en række simultanvisninger rundt om i hele landet under initiativet Dox:Bio. Og fra og med torsdag er den blevet vist i fem biografer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Ekko har indhentet tallene fra biograferne, og de viser, at 5.050 danskere fra onsdag til søndag har indløst billet til Brüggers Afrika-eventyr. Et særdeles flot tal for en dokumentarfilm på under en uge.

Tilfredse biografer
Det er især de unge storbyboere, der har ladet sig friste af Brüggers vilde undercover-mission. Øst for Paradis i Aarhus kalder biografens salg for ”vanvittig godt”, mens både Empire Bio og Grand Teatret i København også er utrolig fornøjede. I Grand har 2.451 købt billet til filmen siden i onsdags.

”Det er en flot åbningsweekend. Vi er super tilfredse og kommer til at have fire visninger om dagen til på den anden side af efterårsferien,” siger Grand-direktør Kim Foss og fortsætter:

”Det er især et ret ungt publikum, der går ind og ser den, for det er især 21.30-forestillingen, som domineres af unge, der trækker. Og selv om nogle har sat spørgsmålstegn ved metoden, gør det den ikke mindre interessant for publikum.”

Internationalt salg i gang
Ambassadørens producer Peter Engel er også begejstret, da Ekko forelægger ham billetsalget fra landets biografer.

”Det er fedt, ikke mindst fordi det er en film, der især er henvendt til det internationale marked. Vi har for eksempel lige solgt den til Norge, vi har allerede fået henvendelser fra USA, og når den begynder at komme på festivaler, så begynder det for alvor at rykke. Men det er jo bare skønt, at den går godt i Danmark også,” siger Peter Engel.

Han håber dog, at endnu flere danskere kommer til at se filmen.

”Jeg er rigtigt glad for, at DR2 kommer til at sende den, men jeg synes da, det ville være dejligt, hvis også hovedkanalen ville vise en film som Ambassadøren.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko