Nyhed
06. okt. 2011 | 11:09

Ambassadøren åbner anerkendt festival

Mads Brüggers kontroversielle film er valgt som åbningsfilm på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA.
Af Mads Suldrup

I Ambassadøren går Mads Brügger undercover som diplomat i Den Centralafrikanske Republik og udstiller kontinentets massive korruption iført et humoristisk kostume bestående af solbriller, lange ridestøvler og cigaretrør.

Det gør han så godt, at Ambassadøren nu er blevet valgt som åbningsfilm på verdens største dokumentarfestival, International Documentary Film Festival i Amsterdam (IDFA).

Det vækker forståeligt nok glæde hos hovedpersonen.

”Det er en stor ære, og jeg er meget glad for anerkendelsen. Det betyder sindssygt meget, at vi åbner så stor en festival,” siger Mads Brügger, der pryder forsiden af det aktuelle nummer af Ekko.

Frankrigs Grønland
Ambassadøren havde premiere i går og fik generelt gode anmeldelser af den danske presse.

”Jeg er selvfølgelig glad for den pæne modtagelse, Ambassadøren har fået i Danmark, men det er meget mere spændende at se, hvad der sker, når filmen kommer ud på den internationale scene,” fortsætter Brügger.

”Jeg formoder, at den kan skabe debat i Frankrig. Den Centralafrikanske Republik er jo Frankrigs Grønland gange 1000. Det er et stort tabu for dem,” forklarer han med henvisning til, at den tidligere kolonimagt ikke ligefrem får pæne ord med på vejen i Ambassadøren.

Afrikansk Pjerrot-kostume
”Når den får lov til at åbne festivalen, kan den jo ikke blive sendt bedre af sted. Det er et drømme-scenarie. Jeg går stærkt ud fra, at den også kommer på andre festivaler.”

Mads Brügger vil selv være til stede til visningen i Amsterdam, men ikke under sit diplomat-alias, Mr. Cortzen:

”Mit afrikanske Pjerrot-kostume bliver hjemme.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko