Nyhed
05. sep. 2018 | 14:12

Anklager afviser at rejse tiltale mod Spacey

Foto | David Giesbrecht
Kevin Spacey blev fyret fra sin rolle som den skruppelløse politiker Frank Underwood inden den sidste sæson af Netflix' populære serie House of Cards.

Trods en række beskyldninger om seksuelle overgreb kan anklagemyndigheden ikke retsforfølge den amerikanske skuespiller Kevin Spacey.

Af Frederik Bakkerud

Det er snart et år siden, anklagerne mod skuespilleren Kevin Spacey ramte medierne.

I nogle tilfælde har det ført til politiundersøgelser. Men nu afviser den offentlige anklagemyndighed i Los Angeles at rejse tiltale mod Spacey.

Det skyldes, at forældelsesfristen er udløbet, hvorfor den amerikanske stjerne ikke kan retsforfølges for et overgreb, der angivelig fandt sted i 1992. Det skriver The Hollywood Reporter.

Også skuespillerne Steven Seagal og Anthony Anderson slipper ifølge anklagemyndigheden for retsforfølgelse. Begge er anklaget for seksuelle overgreb.

I Seagals tilfælde skyldes det ligeledes forældelsesfristen, mens det for Anderson forholder sig sådan, at den anklagende part ikke har ønsket at lade sig afhøre af myndighederne.

Sagen mod Harvey Weinstein, der blev startskuddet til #MeToo-bevægelsen, er dog stadig i fuld gang.

Fjortenårigt offer
Kevin Spacey er med Oscar-statuetter for American Beauty og The Usual Suspects en af Hollywoods største stjerner.

I de senere år er den amerikanske skuespiller især kendt for sin rolle som den skruppelløse politiker Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards.

Men da anklagerne om seksuelle krænkelser begyndte at vælte ind, valgte streamingtjenesten sidste år at fyre Kevin Spacey inden sidste sæson af den populære serie, der har premiere dette efterår.

Sagen mod Spacey startede med en anklage om seksuelle tilnærmelser fra skuespilleren Anthony Rapp, der under den påståede tilnærmelse blot var fjorten år gammel.

Kevin Spacey meddelte ved den lejlighed, at han havde drukket og ikke huskede hændelsen, men at han beklagede sine handlinger over for Rapp.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko