Nyhed
25. feb. 2013 | 13:10

Ari Folman danser igen

Foto | Entre Chien et Loup
Ari Folmans The Congress består af 50 minutters animationsfilm a la Waltz With Bashir og 70 minutters live-action-film.

Opfølgeren til Waltz With Bashir har været længe undervejs, men nu er der sluppet nye detaljer ud om Ari Folmans delvist animerede sci-fi-film The Congress.

Af Denniz Göl Bertelsen

En falleret, arbejdsløs skuespillerinde med en handicappet søn siger ja til et sidste job for at få økonomien til at hænge sammen. Hun indvilger i at lade sig klone af et filmselskab, der ønsker sig en digital skuespillerinde til fremtidig brug, og det får selvsagt uforudsigelige konsekvenser – for kvinden og for resten af verden.

Nogenlunde sådan lyder plottet til israelske Ari Folmans kommende film The Congress, der er delvist animeret, delvis live-action, og som er den ventede opfølger til instruktørens succesrige, originale Waltz With Bashir.

Filmen, der er baseret på polske Stanislaw Lems science fiction-novelle The Futurological Congress, har et par prominente navne på rollelisten, herunder Robin Wright, Paul Giamatti og Harvey Keitel.

Kandidat til Cannes
Allerede i starten af 2010 dukkede de første detaljer op om projektet. Siden har det været småt med nyheder, men nu er der dukket flere billeder op fra filmen, og spekulationerne går nu på, om The Congress får premiere på dette års Cannes Festival.

Efter et par års arbejde er Ari Folman nemlig godt på vej til at være færdig med sit storværk. Og mon ikke Cannes-folket glæder sig til at se, hvad Folman har arbejdet på siden sidst.

Udover en regn af priser på alverdens festivaler opnåede Waltz With Bashir nemlig både at vinde en Golden Globe, blive Oscar-nomineret og deltage i hovedkonkurrencen i Cannes. Godt gået af en animeret dokumentarfilm om krigstraumer.

Stilen videreføres
Folman har tidligere udtalt, at The Congress vil bestå af 70 minutters live-action og 50 minutters animation, og ud fra de nyligt frigivne billeder er det tydeligt at se, at den markante animations-stil fra Waltz With Bashir bliver videreført.

Fans af lydsiden til Waltz With Bashir kan også godt begynde at glæde sig. Den tyske komponist Max Richter, der vandt en European Film Award for sit soundtrack til filmen, er også komponisten bag The Congress.

 
Billedgalleri: The Congress

Foto: Entre Chien et Loup / Kinopoisk.ru

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko