Cannes 2013
20. maj 2013 | 15:11

Armadillo-instruktør laver sci-fi-film

Foto | Anders Kristensen
Janus Metz brød stort igennem med Armadillo. Nu skal han lave sin første fiktionsfilm.

Janus Metz skal filmatisere Søren Jessens Erindringer om fremtiden på engelsk.

Af Jacob Ludvigsen

Det har længe stået klart, at Janus Metz vil følge den store succes med krigsdokumentaren Armadillo fra 2010 op med sin første fiktionsfilm.

I januar gik han med i selskabet Creative Alliance, hvor han og instruktører som Ole Christian Madsen, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig og Per Fly udvikler hver deres amerikanske projekter.

Hidtil har det dog været uklart, hvilken historie den journalistuddannede instruktør har set sig varm på. Men det bliver noget overraskende en science fiction-film, fortæller danske Lars Knudsen, da Ekko møder ham i Cannes. Knudsen skal producere filmen i USA med sit New York-baserede selskab Parts & Labor.

Projektet er en filmatisering af Søren Jessens roman Erindringer om fremtiden fra 2003. Filmen er stadig i et tidligt udviklingsstadie, men Lars Knudsen beskriver den som ”et karakterdrama forklædt som sci-fi-film”.

Bogen handler om den 38-årige Sten, der efter en druktur og et sidespring pludselig – helt bogstaveligt – står med sit hjerte i hånden. Han prøver at slippe af med det, men det er ikke lige til. Samtidig dukker der mystiske sedler fra Stens 83-årige ”jeg” op i det kopicenter, hvor han arbejder. Fremtids-Sten rækker tilbage i fortiden for at få sin yngre udgave til at blive hos sin familie.

Janus Metz’ filmatisering skal indspilles på engelsk, og han skriver projektet sammen med en amerikansk manuskriptforfatter. Men holdet bag håber utvivlsomt på dansk co-produktionsstøtte, da det er et af hovedformålene med udviklingen i Creative Alliance.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko