Nyhed
17. maj 2012 | 12:05

Asger Leth vender tilbage til Europa

Foto | Myles Aronowitz
Asger Leth

Den danske instruktør skal optage filmen Move On i otte europæiske lande med Mads Mikkelsen.

Af Claus Christensen

Efter at have prøvet kræfter med det store Hollywood-apparat i Man on a Ledge vender Asger Leth tilbage til Europa for at lave en eksperimenterende film.

Filmen har arbejdstitlen Move On og skal optages over 30 dage i otte europæiske lande.

Hovedrollen spilles af den allestedsnærværende Mads Mikkelsen, og manuskriptet er lagt i hænderne på britiske Matt Greenhalgh, der stod bag Nowhere Boy og Control.

Deutsche Telekom støtter projektet, og det er Asger Leth godt tilfreds med.

”Deres indstilling har været meget tilfredsstillende,” siger Leth til Screens daglige festivalavis i Cannes. ”De sagde: ’Vi vil ikke være over dig og sige, hvad du skal gøre og ikke gøre. Vi presser dig ikke til at vise produktet.’”

Plottet er ved at blive skabt, men Asger Leth afslører, at han og Greenhalgh vil skabe ”en ikonisk karakter”, en ufuldkommen helt.

Filmen starter med, at Mikkelsens karakter går i land i Rotterdam. Derfra begiver han sig ud på en rejse igennem Europa for at aflevere en mystisk sølvkuffert. Undervejs støder han ”nok på en kvinde eller to”, som Leth udtrykker det i Screen.

Det er tanken at involvere publikum fra elleve lande i den kreative proces, men det fremgår ikke hvordan. Hvert land vil bidrage med en episode på fem til otte minutter. Projektet er planlagt til at få premiere til september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko