Nyhed
02. maj 2022 | 13:19

Bamse åbner Biografklub Danmark

Foto | Martin Dam Kristensen
Anders W. Berthelsen er noget nær uigenkendelig, når han i rollen som sangeren Flemming ”Bamse” Jørgensen går på scenen for at synge en af de elskede sange.

Se det første billede af Anders W. Berthelsen som den folkekære sanger Flemming ”Bamse” Jørgensen, hvis liv filmatiseres i feelgood-drama.

Af Nicki Bruun

Bamse og Kylling har i årtier underholdt danskere i alle aldre, men den kommende Bamse handler om et andet af Danmarks store nationalklenodier: sangeren Flemming ”Bamse” Jørgensen.

Henrik Ruben Genz’ biografiske drama har vundet den vigtige ære at blive udvalgt som åbningsfilm i næste sæson af Biografklub Danmark.

Den magtfulde biografklub har i omegnen af 200.000 medlemmer i hver sæson, hvorfor det stort set er garant for succes ved billetlugerne af blive udvalgt som film i programmet. Den aktuelle sæson har over 215.000 medlemmer, som kan se ti udvalgte film til halv pris.

Bamse leder alene ud fra beskrivelsen tankerne hen på Ole Bornedals Så længe jeg lever om dansktopstjernen John Mogensens dramatiske liv.

Den blev da også udvalgt til Biografklub Danmarks program for sæsonen 2017/18 og solgte over 400.000 billetter i danske biografer. Distributøren Nordisk Film håber uden tvivl, at de kan få lige så stor succes med Bamse.

Filmen får premiere i danske biografer den 25. august.

Ramt af livshistorie
Anders W. Berthelsen spiller titelrollen som Flemming Bamse Jørgensen. Som man kan se i det første billede fra filmen herover, fremstår skuespilleren i en noget rundere udgave, end man er vant til at se ham i.

Musikeren stod inden sin død i 2011 bag folkekære hits som Vimmersvej, I en lille båd der gynger og Hvorfor går Louise til bal.

”Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt,” har Anders W. Berthelsen tidligere sagt om den krævende rolle.

”Hans kamp for at få lov til at være her og høre til er meget rørende og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt.”

De resterende ni film i det kommende program for Biografklub Danmark bliver meldt ud i starten af juni, oplyser biografklubben i en pressemeddelelse.

Det plejer gerne at bestå af i hvert fald halvdelen danske film og nogle af de formodet største publikumsfavoritter fra USA og England.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko