Oscar 2017
01. mar. 2017 | 17:04

Barry Jenkins afslører takketale

Foto | ABC
Glæden var stor, men forvirringen endnu større, da Barry Jenkins og hans film Moonlight ved Oscar-uddelingen fik overrakt prisen for bedste film, som først var gået til La La Land.

Instruktøren bag Moonlight og konkurrenten Damien Chazelle fortæller åbenhjertigt om deres oplevelse af den kaotiske afslutning på Oscar-showet.

Af Nicki Bruun

”Selv i mine drømme troede jeg ikke, at det her var muligt.”

Det var ordene, som instruktøren af Moonlight, Barry Jenkins, fik sagt midt i kaosset under de afsluttende sekunder af Oscar-showet.

Her havde producerne af La La Land allerede holdt flere minutters takketale, før en af dem, Jordan Horowitz, kunne afsløre, at Moonlight faktisk var den rigtige vinder. Derfra druknede alt i panik og slutmusik, men nu har Jenkins fortalt, hvad han ville have sagt.

”Tarell Alvin McCraney (forfatteren bag filmens forlæg, red.) og jeg er den her dreng. Vi er Chiron. Og man tænker ikke, at den her dreng vokser op og bliver nomineret til otte Oscars. Det er ikke en drøm, som han har lov til at have,” siger Barry Jenkins i et interview med Entertainment Weekly og fortsætter:

”Sådan føler jeg stadig. Jeg troede ikke, at det her var muligt. Men nu ser jeg andre se på mig, og hvis jeg ikke troede, det var muligt, hvordan skal de så? Men nu er det sket. Så lad os glemme, hvad jeg tror er muligt. Det er sket.”

Konkurrerende venner
Et andet branchemagasin, Variety, har et eksklusivt interview med både Barry Jenkins og Damien Chazelle, der sammen med resten af holdet fra La La Land måtte overlade scenen til Moonlight.

Her fortæller de to instruktører om den vanvittige oplevelse, der er blevet kaldt den største skandale i Oscar-historien.

”Alting virkede så energisk, at jeg først troede, at det var en slags spøg,” fortæller Damien Chazelle til Variety og fortsætter:

”Barry og jeg har snakket om, at det er mærkeligt at være venner og samtidig have den her indbyrdes konkurrence, men sådan er Oscar-uddelingen vel. Så det var fedt at nedbryde den myte lidt på den store scene.”

”Det er rodet, men også smukt på en måde,” fortæller Barry Jenkins i interviewet om situationen.

”De her to grupper af mennesker finder hinanden i et øjeblik. Der er et billede af mig, der krammer Jordan (Horowitz, red.), mens Adele (Romanski, producer af Moonlight, red.) har armen på hans skulder. Det handlede det øjeblik om.”

Nostalgi for L.A.
32-årige Damien Chazelle blev den yngste til at vinde en Oscar for bedste instruktør nogensinde, mens Barry Jenkins med sine 37 år også har en lang karriere foran sig.

De to instruktører mødtes første gang under festivalen Telluride sidste år, hvor de så hinandens respektive Oscar-vindere, skriver Variety. Jenkins overraskede Chazelle ved at spørge ind til hans debutfilm, Guy and Madeline on a Park Bench.

”Han fandt straks vej ind i mit hjerte,” fortæller Damien Chazelle.

Han var selv stor fan af Jenkins’ debut, Medicine for Melancholy, og faldt ligesom resten af festivalens publikum totalt for Moonlight. Imens gav La La Land Jenkins hjemve, da han så sin lejlighed i Los Angeles i filmens åbningsscene.

”Jeg havde ikke været i L.A. i omkring to måneder på det tidspunkt. Jeg havde været ude og rejse, og filmen fik mig til at længes efter L.A., som jeg aldrig har gjort før.”

Læs hele Varietys artikel her, hvor der også er en smuk billedserie af de to instruktører i skøn forbrødring.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko