Nyhed
28. feb. 2017 | 13:53

Trump: Politik var skyld i Oscar-bommert

Foto | NBC Universal
Donald Trump gjorde det til sit image at se brysk ud i reality-serien The Apprentice, og han synes da også, at der var for meget humoristisk kritik rettet mod ham under søndagens Oscar-uddeling.

Donald Trump mener, at søndagens Oscar-ceremoni var så fokuseret på at gøre grin med ham, at det skabte et kaos af historiske dimensioner.

Af Frida Marquard

Meget er allerede blevet sagt om Oscar-skandalen, hvor La La Land blev udråbt til bedste film, før det viste sig, at Moonlight var den rette vinder.

Nu blander selv den amerikanske præsident sig i debatten.

Donald Trump mener nemlig, at mange af aftenens stjerner var så fokuseret på at kritisere og gøre grin med ham, at det førte til den famøse misere, hvor den forkerte film blev kaldt op på scenen i bedste film-kategorien.

Det udtaler han i et interview til det konservative online-medie Breitbart News.

”Jeg tror, de var så fokuseret på politik, at det til slut gik ud over deres koncentration. Det var en smule sørgeligt,” siger Donald Trump og fortsætter:

”Det fjernede noget af det glamourøse ved Oscar-showet. Det føltes ikke som en glamourøs aften. Jeg har før været til Oscar-showet. Der var noget særligt, som manglede, og hvad der skete til sidst, var meget sørgeligt.”

Pinlig misere
Den 89. Oscar-uddeling har allerede skabt historie, men af en mindre heldig grund end tidligere års uddelinger.

Da Hollywood-veteranerne Faye Dunaway og Warren Beatty skulle overrække aftenens hovedpris for bedste film, gav de fejlagtigt æren til La La Land, der i nogle minutter stod som aftenens vinder. Filmholdet var godt i gang med takketalerne, da en af producerne af La La Land, Jordan Horowitz, på scenen viste den rigtige konvolut og fik rettet fejlen, så Moonlight kunne få overrakt sin retmæssige statuette.

Revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers, der står for håndteringen af de vigtige konvolutter med navnene på ceremoniens vindere, har på deres Twitter-profil forklaret årsagen til miseren.

”PwC tager det fulde ansvar for den serie af fejl og protokolovertrædelser, der fandt sted under gårsdagens Oscar-uddeling. PwC’s Brian Cullinan overrakte ved en fejl en backup-konvolut til prisen for bedste kvindelige hovedrolle i stedet for konvolutten for bedste film til Warren Beatty og Faye Dunaway,” skriver PwC i den officielle meddelelse.

Revisionsfirmaet er ellers gamle veteraner i faget og har igennem de sidste 83 år varetaget de vigtige konvolutter før showet. Men i år skete så beklageligvis den fejl, der ikke må ske.

Komik og kritik
Ud over Oscar-vært Jimmy Kimmel, der gentagne gange rettede komiske stikpiller mod Trump, benyttede flere stjerner deres taletid på Oscar-podiet til at kommentere den amerikanske præsidents politik.

Det gjaldt ikke mindst den iranske instruktør Asghar Farhadi, der vandt for bedste udenlandske film med Sælgeren. I sin takketale kritiserede Farhadi Trumps indrejseforbud for indbyggere fra syv muslimske lande – et forbud, han betegnede som inhumant.

Takketalen blev læst op af den iranske astronaut Anousheh Ansari, da Asghar Farhadi havde valgt at boykotte Oscar-ceremonien i protest mod forbuddet.

Oscar-akademiets præsident, Cheryl Boone Isaacs, og den mexicanske skuespiller Gael García Bernal rettede lignende kritik mod præsidentens politik.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko