Oscar 2017
27. feb. 2017 | 12:03 - Opdateret 01. mar. 2017 | 09:13

Ekko vinder Oscar-konkurrencen

Foto | ABC
Instruktør Barry Jenkins var lige så overrasket som alle andre, da det gik op for ham, at hans drama Moonlight faktisk havde vundet prisen for bedste film foran favoritten La La Land.

I et uforudsigeligt år, der bød på små overraskelser og en kæmpe skandale, har Ekkos egen kritiker flest rigtige i det otte mand store panel.

Af Nicki Bruun

Selvfølgelig havde ingen regnet med, at Oscar-uddelingen ville forløbe på den dramatiske måde, som den gjorde.

Som forventet blev La La Land råbt op, da prisen for bedste film skulle uddeles. Men et godt stykke inde i takketalen blev fejlen rettet op, og den rigtige vinder, Moonlight, blev kaldt på scenen.

At det er en overraskelse viser sig i det faktum, at ingen i vores panel med otte filmeksperter havde spået Moonlight som vinder.

Se skemaet over, hvor mange rigtige, de forskellige har!

Filmmagasinet Ekkos kritiker, Casper Hindse, løber med sejren. Sytten fuldtræffere ud af 24 priser er det blevet til, og det er én mere end bloggeren Kim Pedersen, der har vundet de seneste år, TV 2’s Oscar-ekspert Ann Lind Andersen og Milad Avaz, der vandt Shortlist Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2016 for Et lift og til dagligt bor og arbejder i Hollywood.

Uforudsigeligt år
Prisen for bedste film til Moonlight var aftenens største, men langt fra eneste overraskelse.

Ingen i panelet havde således troet, at Hacksaw Ridge ville vinde for bedste klipning, eller at Sing ville snuppe kortfilmprisen. Og heller ingen de otte eksperter forudså, at Suicide Squad ville vinde for bedste hår og makeup.

I det hele taget spillede Mel Gibsons krigsdrama Hacksaw Ridge vores panel et puds. Filmen vandt nemlig også for bedste lydmiks i en kategori, hvor panelet delte sig om at tro på La La Land og alien-fortællingen Arrival.

Svære kategorier
Efter Ekkos Casper Hindse, Kim Pedersen, Ann Lind Andersen og Milad Avaz følger Maria Månson fra Filmselskabet på DRK trop med fjorten rigtige.

Aske Bang, der var nomineret for kortfilmen Silent Nights, fik ingen pris til Oscar-festen, og i gættekonkurrencen må han nøjes med ti rigtige. Det samme får Politikens Kim Skotte, der dog har ramt rigtigt i nogle svære kategorier.

Som den eneste forudså han, at Fantastiske skabninger og hvor de findes ville vinde for bedste kostumedesign. Skotte gættede også, at Arrival ville tage prisen for bedste lydklipning, som kun Maria Månson og instruktør Charlotte Sieling også fik rigtigt.

Sieling skød med hjertet i de fleste kategorier, og hun må da også nøjes med syv rigtige i det samlede regnskab.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko