Nyhed
09. jan. 2019 | 12:10

Biers Netflix-film er vildt populær

Foto | Saeed Adyani
Med bind for øjnene sætter Malorie (Sandra Bullock) livet på spil, når hun prøver at redde sine børn ved at føre dem ned ad floden og væk fra en mystisk trussel.

Susanne Biers Bird Box er blevet et internetfænomen, der har kastet en farlig udfordring af sig. Imens bekræfter et anerkendt måleinstitut filmens høje seertal.

Af Nicki Bruun

Døden lurer konstant i øjenkrogen i Susanne Biers Netflix-film Bird Box, der følger en række mennesker i en postapokalyptisk verden.

Den er blevet invaderet af en mystisk kraft, som får folk til at begå selvmord, hvis de ser den. Derfor har filmens personer bind for øjnene meget af tiden.

Det er blevet et hit på internettet at tage den såkaldte Bird Box-udfordring, hvor folk gør forskellige ting med bind for øjnene. Og som så ofte før bliver det efterhånden mere og mere ekstremt.

Allerede 2. januar skrev Netflix på Twitter en opfordring til sine brugere om ikke at komme til skade, hvis man kaster sig over udfordringen. Men det har ikke stoppet en masse mennesker fra at lægge videoer på nettet, hvor de selv eller andre kommer til skade som følge af udfordringen.

Det kan være morsomt, når man ser én gå ind i en væg. Men det er også decideret livsfarligt, når folk bevæger sig ud i trafikken med bind for øjnene.

Stabilt højt seertal
Det var med en vis skepsis, at filmverdenen modtog nyheden om, at Bird Box var blevet set af 45 millioner Netflix-brugere i den første uge. Nyheden kom nemlig fra streamingtjenesten selv, der ikke dokumenterede det imponerende tal, som svarer til en tredjedel af brugerne.

Men nu får Netflix opbakning fra det anerkendte måleinstitut Nielsen, der ifølge branchemediet Variety har analyseret sig frem til et seertal på næsten 26 millioner i de første syv dage.

Det tal er nemlig kun for USA, og da streamingtjenesten har omtrent 58 millioner amerikanske brugere blandt de 137 millioner på verdensplan, er det bestemt ikke urealistisk med 45 millioner i alle Netflix’ områder.

Det antyder samtidig, at Bird Box har været særligt populær hos det amerikanske publikum. Det er dog værd at bemærke, at Netflix tidligere har forkastet Nielsens målinger af deres film og serier, men ifølge Varietys insider-kilder er tallene ret præcise.

Streamingtjenesten har da heller ikke kritiseret måleinstituttets tal for Bird Box, som ifølge Nielsen holdt et stabilt højt seertal fra premieren 21. december og året ud.

Bird Box-udfordring

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko