Ekko Shortlist Awards 2019
14. dec. 2019 | 08:56

Prisfestens største øjeblikke

Foto | Janus Engel Rasmussen
Det var en aften fuld af overraskende kendisgæster og stor glæde i salen, da Ekko Shortlist Awards hyldede de største talenter i dansk film med en prisfest i Bremen Teater.

Stjernerne funklede ved Ekko Shortlist Awards 2019, hvor kendte prisuddelere og dygtige talenter mødtes til en stor filmfest. Se de bedste billeder fra showet!

Af Nicki Bruun

Ghita Nørby, Hella Joof, Alba August og den norske Skam-stjerne Ulrikke Falch var blandt de prominente gæster, da Ekko Shortlist Awards 2019 løb af stablen i Bremen Teater. 

Det største bifald under prisuddelingen kom dog, da Filmskolens nu genindsatte, men på det tidspunkt hjemsendte dokumentarleder Arne Bro trådte ind på scenen for at dele prisen ud for bedste dokumentar. 

Vi har samlet vores fotograf Janus Engel Rasmussens bedste billeder fra undervejs i showet, som du kan se i et stort galleri herunder. 

Du kan også se vores fotoreportager fra den røde løber, hvor vi har en artikel med billeder af alle vinderne og en artikel med de bedste pletskud af forskellige nominerede.

Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk inviterede vinderne til en snak i sofaen, da de for første gang nogensinde var værtspar ved en prisfest – og gjorde det fortrinligt.

En meget kortklippet Jonathan Harboe tog glad og beæret imod aftenens første pris for bedste mandlige skuespiller med sin flugtrolle i For enden af regnbuen.

Det skabte stor jubel i salen, da stemmeskuespilleren Lars Thiesgaard gik på scenen for at overrække animationsprisen. Han præsenterede nemlig de nominerede med den elskede Pumbas stemme.

Vinderen for bedste lyddesign Josefine Skov og Tobias Scavenius, der tog prisen for bedste fotografering, mødtes i sofaen over et glas champagne.

Ghita Nørby var ulasteligt klædt i en pompøs, rød kjole, da hun med Jesper Zuschlag i hånden gik på scenen for at uddele prisen for bedste scenografi.

Men først slog Nørby et slag for skuespilleres ret til at spille noget andet, end de selv er. ”Jeg har for eksempel spillet død mange gange,” sagde hun til stor moro for publikum.

Selv om holdet bag Hella Joof-finten ikke vandt nogen pris, nød de øjensynligt aftenen, hvor deres sjove film var nomineret til Shortlist Prisen og Publikum Prisen.

Marijana Jankovic klædt i rødt hilste på direktøren for Filmværkstedet i København, Prami Larsen, der har støttet hendes Maja og mange af de andre nominerede film.

Publikum rejste sig i salen, da en voldsomt populær mand viste sig for at uddele prisen til bedste dokumentar ved Ekko Shortlist Awards.

Arne Bro var tydeligt berørt over den stærke opbakning, som mødte ham fra de unge filmskabere og gæster til prisuddelingen.

”Prisuddelingen her i aften er det smukke højdepunkt i en langvarig diskussion af talenternes kunstneriske og håndværksmæssige egenskaber,” sagde Arne Bro, som på det tidspunkt stadig var hjemsendt fra Filmskolen.

Norske Ulrikke Falch fra serie-sensationen Skam var i drilsk humør og snakkede engelsk, da hun gik på scenen for at overrække prisen for bedste kvindelige skuespiller.

Prisen gik til unge Rikke Westi, der begejstrede både jury og publikum med sin rolle som presset skuespiller i Castingen af en uskyldig kvinde.

Debuterende instruktør Marijana Jankovic inviterede hele sit filmhold op på scenen, da hendes selvbiografiske drama Maja vandt prisen for bedste fiktion.

Marijana Jankovic blev i sofaen interviewet med Sofie Steenberger og Christian Einshøj, som vandt klippeprisen for deres dokumentar Hjemsøgelsen.

Man skal have respekt for publikum, men lave film efter sit eget hjerte, var Hella Joofs budskab, da hun uddelte Publikum Prisen.

Vinderen af Publikum Prisen Jonas Risvig tog sit hold fra ungdomsfilmen Ingen siger farvel, men alle forsvinder med op på scenen.

Jurymedlem Alba August fortalte inden afsløringen af Shortlist Prisen, at juryens mange professionelle filmfolk var meget imponeret over filmenes niveau.

Da Maja blev showets store vinder og modtog hovedprisen, jublede Marijana Jankovic for anden gang på aftenen sammen med sine veninder, der var med hende til festen.

”En kortfilmklassiker er født,” læste Alba August op fra juryens motivationstale, som tydeligt berørte instruktøren, der holdt jurymedlem Kim Leona i hånden undervejs.

Marijana Jankovic takkede alle, der har været med til at lave Maja. Men hun sendte en særlig tak til sine serbiske forældre, som var til stede i salen, og som Maja er en hyldest til.

Som afslutning på prisuddelingen kunne førstegangsinstruktøren lade sig hylde af klapsalver, mens sejrskonfetti dryssede ned over hende.

Til natmad blev der serveret hotdogs lavet af en overraskende pølsemand: Zentropa-stifteren Peter Aalbæk Jensen. Han langede 400 pølser med brød ud af sin interimistiske vogn, mens han fik en snak med prisfestens gæster.

Festen fortsatte til helt ud på de små timer i Bremen Teater, hvor Ekko Shortlist Awards er blevet afholdt fem år i træk.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Sjette udgave blev afholdt 29. november i Bremen Teater med Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag som værter.

De nominerede var udvalgt blandt 159 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 29. oktober 2018 – 4. november 2019.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko