Ekko Shortlist Awards 2019
04. dec. 2019 | 10:21

Vinderne viser priserne frem

Foto | Janus Engel Rasmussen
Marijana Jankovic blev den store vinder af sjette udgave af Ekko Shortlist Awards, hvor den kendte skuespillers debut som instruktør, selvbiografiske Maja, strøg helt til tops med to priser.

En forrygende blanding af stjerner og talenter vandt priser ved Ekko Shortlist Awards 2019. Se billedgalleri med alle vinderne fra årets sjoveste filmfest!

Af Nicki Bruun

I fredags løb Ekko Shortlist Awards af stablen i Bremen Teater.

Det var en aften fuld af uforglemmelige højdepunkter, som blev foreviget både på skrift, video og i en række stemningsfulde billeder.

Ekkos fotograf Janus Engel Rasmussen var på plads og fangede pletskud fra prisuddelingen.

Showet bød på sjove optrædener af værtsparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag samt stærke, vedkommende taler af prisuddelere som Filmskolens Arne Bro, Ghita Nørby og Ulrikke Falch fra den norske seriesensation Skam.

Vi starter dog med et billedgalleri af vinderne, der umiddelbart efter showet stillede op på den røde løber for at blive knipset med den karakteristiske Ekko-statuette i hånden.


Shortlist Prisen og bedste fiktion

Det blev en stor aften for holdet bag Maja, der vandt showets hovedpris, Shortlist Prisen, og sejrede i kategorien ”bedste fiktion”. Producer Daniel Mühlendorph og debutinstruktøren Marijana Jankovic poserer med hver deres statuette.


Publikum Prisen

Jonas Risvig (tv.) hjemtog Publikum Prisen for ungdomsdramaet Ingen siger farvel, men alle forsvinder. Instruktøren har på billedet selskab af sin producer Asbjørn Dam og komponist Mathias Loose. 


Bedste mandlige skuespiller

Instruktør Casper Balslev (tv.) var med til at fejre Jonathan Harboe, der nappede prisen for bedste mandlige skuespiller med rollen som kriminel nordjyde på flugt i makkerparrets For enden af regnbuen


Bedste kvindelige skuespiller

Rikke Westi var nomineret til bedste kvindelige skuespiller i et stærkt felt af talentfulde kvinder, så hun var ovenud lykkelig over at vinde prisen for sin præstation som presset skuespiller i Castingen af en uskyldig kvinde


Bedste dokumentar

Ömer Sami flyttede til Danmark i 2015 og går nu på Den Danske Filmskoles stormombruste dokumentarlinje. Den 26-årige filmskaber kan allerede skrive en sejr på sit cv, da han vandt dokumentarprisen for Sam and the Plant Next Door


Bedste animation

Italienske Martina Scarpelli måtte som den eneste holde sin takketale ved Ekko Shortlist Awards på engelsk. Hun vandt prisen for bedste animation med anoreksidramaet Egg, der er produceret på jyske The Animation Workshop. 


Bedste manuskript

Idémand Janus Maybom Jauch (tv.) og instruktør Laurits Munch-Petersen tog prisen for bedste manuskript med den ultrakorte kampagnefilm Welcome Home. De havde taget filmens producer Jacob Salling og veninden Lotus Freya Holm med. 


Bedste klipning og originale musik

Sofie Steenberger og instruktør Christian Einshøj (midt) vandt for deres klipning i dokumentaren Hjemsøgelsen, mens komponist Toke Brorson Odin tog sejren for bedste originale musik med filmens dragende lydtæppe. 


Bedste fotografering

Tobias Scavenius gør sig mere bag end foran kameraet, men ved Ekko Shortlist Awards lod fotografen andre om at tage billederne, da han vandt prisen for bedste fotografering for de sort-hvide billeder i det mystiske drama Den


Bedste scenografi

Scenografi handler om at skabe en troværdig og interessant verden på film, og det havde Camilla Lüders Weile gjort så godt i det stille og komplekse drama Bølger, at hun blev hædret med prisen for bedste scenografi.


Bedste lyddesign

Trods euforien tog Josefine Skov det ganske roligt på den røde løber, hvor hun kunne fejre sejren i kategorien bedste lyddesign for sit skræmmende lydbillede i periodegyseren Nøcken.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Sjette udgave blev afholdt 29. november i Bremen Teater med Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag som værter.

De nominerede var udvalgt blandt 159 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 29. oktober 2018 – 4. november 2019.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko