Ekko Shortlist Awards 2019
04. dec. 2019 | 17:53

Højdepunkter fra rød løber

Foto | Janus Engel Rasmussen
Mange af landets dygtigste filmfolk troppede op til fest, da Ekko Shortlist Awards i weekenden blev afholdt i Bremen Teater.

Danica Curcic og Sebastian Jessen kastede stjerneglans over prisfesten for dansk films største talenter. Se de bedste pletskud af nominerede og kendisser på den røde løber.

Af Nicki Bruun

Ekko Shortlist Awards er talenternes årlige festaften, men kendte og etablerede filmfolk vil gerne være med til at gøre prisuddelingen til en uforglemmelig oplevelse.

Ved dette års prisfest, der løb af stablen fredag den 29. november i Bremen Teater, var blandt andre skuespillerne Danica Curcic og Sebastian Jessen til stede, selv om de ikke selv var nomineret.

Vi har bragt en artikel med billeder af vinderne med deres statuetter.

Men her er nogle af de mange andre pletskud, som vores fotograf Janus Engel Rasmussen fangede på den røde løber.

Der er både vindere, nominerede og deres ledsagere på billederne, hvor filmfolk har taget venner, familie eller bedre halvdel med for at holde fest i kortfilmens tegn.

Værtsparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag var klædt på til fest, da de kom til Bremen Teater for at styre løjerne ved Ekko Shortlist Awards.

Klaverunderviseren Aria Farjadi var nomineret til bedste mandlige skuespiller for debutrollen i Mount Everest og havde søn og kone med til prisfesten.

Mathias Bransholm, Søren Mingon og Jonas Bransholm har lavet en af årets sjoveste film med Hella Joof-finten, der var nomineret til Shortlist Prisen og Publikum Prisen.

Troels Lyby havde hustruen Cecilie Stenspil med til prisfesten, hvor han var nomineret for sin rolle som deprimeret bager i Super16-filmen En værdig mand.

Eva Lendorph var nomineret til bedste scenografi for sci-fi-dramaet Gaia og ankom til festen med kæresten, sidste års store vinder Kristian Håskjold (Forever Now).

Sebastian Jessen (tv.) ankom sammen med sin bror Andreas, der medvirker i Roser er gule, som var i spil til kampen om Shortlist Prisen og Publikum Prisen.

Der var kærlighed og kindkys på den røde løber. Tobias Scavenius havde Mia Ingvardson med som ledsager til showet, hvor han var nomineret for bedste fotografering i Den.

Jenna Mangulad havde taget sin far Edgar Mangulad med til Ekko Shortlist Awards, hvor hun var nomineret for bedste klipning med prisfestens store vinder: Maja.

Anna Louise Petersen Amargós og instruktør Alexander Ohrt var nomineret for bedste manuskript i Blåt lys, mens hovedrolleindehaverne Emilie Dam Ohrt og Lasse Aagaard var med i kampen om bedste originale musik.

Holdet bag Sergenten og hans nevø – producer Andreas Bak, instruktør Glen Bay Grant og fotograf Thomas Dyrholm – var i kærligt humør på aftenen.

Den populære skuespiller Danica Curcic var på den røde løber sammen med sin bror Ogi, der var nomineret for bedste klipning i Daisies for Dave.

Laura Kjær (tv.) var nomineret til bedste kvindelige skuespiller for sin præstation som forvirret ung kvinde i Bror, der er kollegaen Sara Hjort Ditlevsens instruktørdebut.

Holdet bag overgrebsdramaet Årets par var mødt talstærkt op og bidrog til at skabe en fantastisk aften, selv om der ikke var nogen priser til filmen.

Ingen siger farvel, men alle forsvinder sikrede Jonas Risvig (midt) Publikum Prisen, og han havde blandt andre taget sin kvindelige hovedrolleindehaver, Marie Boda (nummer to fra venstre), med på den røde løber.

Roser er gule var yderligere repræsenteret af instruktør Aviaja Skotte (tv.) og skuespillerne Micki Stoltt, Josefine Glæsel og Simon Rod.

Skuespillerne Adam Ild Rohweder (tv.) og Jesper Ole Feit Andersen var ikke selv nomineret, men medvirker i flere film på Ekko Shortlist og kom til prisfesten for at få en sjov aften.

Laura Drasbæk (tv.) kom som ledsager til veninden Charlotte Munck, der var nomineret for bedste kvindelige skuespiller i Bølger.

Sidste års vinder, Frederikke Dahl Hansen (tv.), var igen nomineret i kategorien for bedste kvindelige skuespiller, denne gang for rollen i Selma Sunnivas Skøge.

Amfi var nomineret for bedste dokumentar og scenografi, så instruktør Mathias Broe (tv.) ankom sammen med producerne Maximilian Mayrshofer og Anna Risgaard Dahl (nummer to og fire fra venstre) samt scenograferne Mina Lejbølle og Anne Oddershede.

Super16-instruktøren Zinnini Elkington har instrueret og medvirket i adskillige film på Ekko Shortlist, og i år var hendes Gaia nomineret for bedste scenografi og lyddesign.

Fugle var nomineret i tre kategorier, så fotograf Andrew Grant-Christensen, instruktør Trine Nadia, skuespiller Josephine Raahauge og manuskriptforfatter Line-Maria Lång mødte alle op til prisfesten.

Production designer Josephine Farsø sad i årets stærke jury, hvis vurdering i kombination med brugernes stemmer afgjorde vinderne ved Ekko Shortlist Awards 2019.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Sjette udgave blev afholdt 29. november i Bremen Teater med Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag som værter.

De nominerede var udvalgt blandt 159 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 29. oktober 2018 – 4. november 2019.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko