Ekko Shortlist Awards 2020
03. dec. 2020 | 19:06

Højdepunkter fra rød løber

Foto | Janus Engel Rasmussen
Kendisser fra forskellige grene af kulturens verden flokkedes på den røde løber ved prisuddelingen Ekko Shortlist Awards.

Filmfolk, prisoverrækkere, reality-stjerner og kulturministeren gik over den røde løber ved Ekko Shortlist Awards 2020.

Af Lasse Torp Hansen og Marcus Uhre

Hverken corona eller regnvejr kunne stoppe hyldesten af de bedste danske kortfilm.

Med afstand og Ekko-mundbind åbnede Bremen Teater dørene for både nye og etablerede talenter, der var samlet til et brag af en prisfest.

Ekko Shortlist Awards løb af stablen lørdag den 21. november. Nominerede stjerner som Sofie Torp, Morten Hee Andersen, Rudi Køhnke og Marie Bach Hansen strålede på den røde løber, der også bød på flere overraskelser.

Blandt gæsterne var nemlig alt fra kulturminister Joy Mogensen til reality-stjernen Sy Lee, som havde fundet vej til årets filmfest.

De forventningsfulde øjeblikke før showet er fanget af Ekkos fotograf Janus Engel Rasmussen.

Skuespillerne Besir Zeciri (tv.) og Zaki Youssef er trukket i smart tøj og gør sig klar til at debutere som værter for en prisfest – velforberedte og en smule nervøse.

 

De kreative kræfter bag en af aftenens store favoritter – En flirt, der endte med at vinde hovedprisen og 25.000 kroner – poserer med munter selvtillid på rød løber. Fra venstre: instruktør Zinnini Elkington, hovedrolleindehaver Marie Bach Hansen, manuskriptforfatter Marianne Lentz og producer Lea Lykke.

 

Trods stor travlhed har kulturminister Joy Mogensen sammen med direktør Jens Müller fra turistorganisationen Destination Sjælland taget sig tid at deltage i festen og hylde branchens største talenter.

 

En af de kortfilm, kulturministeren fremhæver, er Dronning Ingrid, som har karismatiske Sofie Torp i hovedrollen. Skuespilleren følges med veninden Sicilia Gadborg Høegh (tv.), der medvirker i en anden Ekko Shortlist-film: Forestillingen om Juliane.


Kunstnerkollektivet kØnt* møder talstærkt op for højskolefilmen Lidt endnu, der senere på aften vinder Publikum Prisen. Fra venstre er det skuespillerne Andreas Dittmer og Anna Søgaard Frandsen, manuskriptforfatter Oliver Hannibal Frydendal Hansen, producer Simon Rod og instruktør Kristine Bidstrup.

 

”Alt,” svarer Rudi Køhnke, da han på den røde løber bliver spurgt om, hvad Ekko Shortlist betyder for ham. Efter nogle svære år gjorde skuespilleren comeback og vandt prisen i 2016. I år er han igen nomineret og har lokket Ekkos chefredaktør Claus Christensen med på billedet.

 

Nikoline Løgstrup (tv.) var ikke bare klipper, men også moralsk support under optagelserne af Under bølgerne, over skyerne. Med sig på den røde løber har hun fra venstre producer Pernille Tornøe, instruktør Katrine Brocks, manuskriptforfatter Denise Kræmer Jacobsen og scenograf Oskar Mokrzycki.

 

Skuespiller Morten Hee Andersen (iført hue) sad sidste år i juryen. I år er han selv nomineret for sin præstation i Postludium, der er produceret af Kristian Kjær Pugholm (tv.) og instrueret af Svend Colding (th.).

 

To stærke kvinder på den røde løber – Assa Rytter og hendes mor, billedkunstneren Dagmar Rytter, som i dokumentaren Manifest maler et afklædt portræt af datteren.

 

Autodidakte Holger Karberg – nomineret for sit morsomme manuskript til Sabbat – kommer sammen med Laura Almstrup, der har produceret den ligeledes nominerede The Kids Are Alright.

 

Rapperen Nikoline – flankeret af medforfatter Cecilie Dalhoff og Rebecca Karlsson – er i festhumør og glæder sig over, at hendes kontroversielle musikvideo Gourmet har været en af årets mest sete film på Ekko Shortlist.

 

Makkerparret fra en anden dimension, Michael Wikke og Steen Rasmussen, er som altid i hopla og skal overrække prisen for bedste animation – en genre, som står de to instruktører nær.

 

Med seks nomineringer kan holdet bag erindringsdramaet Forestillingen om Juliane godt være stolte. Fra venstre: instruktør Mads Mengel, producer Victor Cunha, manuskriptforfatter Sara Isabella Jønsson, fotograf David Bauer og klipper Louis Emil Ramm Seeberg.

 

Også den nominerede scenograf på Forestillingen om Juliane, Maj Katzenelson, er på den røde løber. Hun ledsages af sin bror, Politikens kærlighedsekspert, Felix Thorsen Katzenelson.

 

Thora Lorentzen (tv.) er i spil til dokumentarprisen og har taget vennerne Tobias Vestergaard, Christine Celine Hejlesen og Otto Engelhardt med til festen.

 

Instruktørtalentet Jahfar Muataz og den nominerede fotograf Anthon Falkenstrøm Tougaard møder op for at repræsentere Kaboos, som Ekkos anmelder har kaldt den bedste danske horror-kortfilm til dato.

 

En af landets mest arbejdsomme skuespillere i det korte format, Niklas Herskind, er blevet belønnet med en nominering for sin rolle i den vilde Pinkies begravelse.

 

Nominerede Clara-Aviaya Helsted Hvid er årets helt nye skuespiltalent, og hun har taget sin instruktør Jonas Risvig (tv.) og skuespiller Salvador Selaya Steensig fra Hvilken vej kom vi fra? med til prisfesten.

 

Komponisten Lasse Aagaard er nomineret for sin jazzede musik i Viktor på månen, og hans kæreste, forsker og journalist Anne Mette Lauritzen, er med for at heppe.

 

Johan Assing Høyer og Jens Berents Christiansen alias Rumpistol er henholdsvis nomineret for lyddesign og musik i dokumentaren Barnepigerne, der skildrer en voksen kvindes genhør med de mange barnepiger, der passede hende i barndommen.

 

Reality-stjernen Sy Lee fra programmerne Fristet og Divaer i junglen er vant til at begå sig i medierne og optræder da også med stor selvtillid på den røde løber.

 

Sidste år leverede serieskaberne Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk et fremragende show som værter ved Ekko Shortlist Awards. I år er de mødt op for at overrække Publikum Prisen og hylde årets værtspar.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Syvende udgave blev afholdt 21. november i Bremen Teater med Zaki Youssef og Besir Zeciri som værter.

De nominerede var udvalgt blandt kortfilm på Ekko Shortlist i perioden 11. november 2019 – 2. november 2020.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko