Ekko Shortlist Awards 2020
26. nov. 2020 | 16:31

Video: Højdepunkter fra Ekko Shortlist Awards

Video | Esben Sloth

Se de største øjeblikke ved prisfesten, der bød på sarkastisk underholdning af værterne, muntre prisuddelere og bevægende takketaler.

Af Nicki Bruun

Stjernerne lyste klarere end nogensinde ved syvende udgave af Ekko Shortlist Awards, hvor der blev delt priser ud til årets dygtigste filmfolk i kortfilmens verden.

I ovenstående video kan du se – eller gense, hvis du deltog i festen – nogle af højdepunkterne fra aftenen.

Den bød på en masse stjerner på rød løber og sarkastisk underholdning på scenen af værterne, de fremadstormende skuespillere Zaki Youssef og Besir Zeciri.

I løbet af showet var der veloplagte indslag af prisuddelere som Thomas Vinterberg, Jørgen Leth, Magnus Millang og Marijana Jankovic samt bevægende takketaler af vindere som Super16-instruktørerne Zinnini Elkington og Andrias Høgenni.

Kulturminister Joy Mogensen gjorde sin entré og snakkede om kortfilmens særlige evne til at fortælle intense historier på kort tid, mens showet endte med et konfetti-brag og pølseservering ved Zentropa-stifteren Peter Aalbæk Jensen.

Vi glæder os allerede til festen næste år, men indtil da kan vi mindes de gode stunder med et filmfelt, der var det hidtil stærkeste.

Filmene bliver liggende på Ekko Shortlist, så der er rig lejlighed for at se nogle af dansk kortfilms absolutte perler.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske kortfilm og filmtalenter.

De nominerede var udvalgt blandt film på Ekko Shortlist fra 11. november 2019 til 2. november 2020.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut. Også tak til Simply Chocolate, Kettle Chips, Get Raw, MashUp og ISH Spirits.

© Filmmagasinet Ekko