Debat
05. okt. 2015 | 10:19

Biografklub: Høj kvalitet i alle genrer

Foto | François Duhamel
Ben (Robert De Niro) viser lidt for stor begejstring, da firmaets massør Fiona (Rene Russo) giver ham en omgang massage i Praktikanten, som der er delte meninger om.

Måske skulle du ulejlige dig med at se filmen, skriver Biografklub Danmark i svar til medlem af repertoireudvalget i provinsbiograf, der kritiserer klubben for at servere amerikansk metervare.

Af Jonna Jensen, Biografklub Danmark

Kære Nikolaj,

Vi anerkender fuldt ud din ret til at mene, at Praktikanten er en dårlig film. Ekstra Bladet er enig med dig og giver én stjerne, mens andre er uenige, for eksempel Berlingske, Jyllands-Posten og B.T. med fire stjerner.

IMDb giver Praktikanten en score på 7,5, hvilket er en ganske høj publikumsvurdering.

Biografklubbens filmudvalg består af nogle af branchens mest erfarne filmfolk, og ledetråden i arbejdet er ønsket om høj kvalitet inden for de enkelte genrer. Med en gentegningsprocent i Biografklubben på 90 procent mener vi, at medlemmerne generelt er tilfredse med de kriterier, filmene udvælges efter.

Medlemmer af Biografklubben kan heldigvis se filmen i flere biografer tæt på jer, hvor biografdirektøren faktisk har set filmen og ikke har ladet sig påvirke af Ekstra Bladets anmeldelse.

Jeg forstår på dit åbne brev, at såvel dine betænkeligheder som beslutningen om ikke at vise filme i Jelling Bio er udløst uden at have set Praktikanten. Måske skulle du ulejlige dig med at se filmen.

Med venlig hilsen

Jonna Jensen, direktør i Biografklub Danmark

Trailer: Praktikanten

Kommentarer

Biografklub Danmark

Oprettet i 1994 på initiativ fra filmbranchen.

Målet er at få det modne publikum til at gå mere i biografen via en rabatordning.

Har omkring 200.000 medlemmer.

Tilbyder hver sæson en grundpakke (syv film) og en pluspakke (tre film), som medlemmerne får for halv pris.

Biografklub Danmarks hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko