Nyhed
11. aug. 2021 | 12:16

Lillebror bliver til Storebror i Riget

Foto | Manuel Claro
Med sine glasklare øjne og tendens til vilde ansigtsudtryk har Udo Kier skabt sig en karriere fuld af opsigtsvækkende roller. Nu er han klar til igen at være med i Riget.

Lars von Triers tyske hofskuespiller Udo Kier melder sig ind i den stjernespækkede rolleliste i næste sæson af kultserien.

Af Nicki Bruun

Ekko kunne tidligere i dag afsløre, at Laura Christensen vender tilbage i rollen som Mona i den nye sæson af Lars von Triers kultserie Riget.

Her medvirker både nye ansigter og en række af skuespillerne fra de oprindelige to sæsoner fra 1990’erne. Og nu får de selskab af endnu et velkendt ansigt i det lige dele skræmmende og morsomme univers.

Tyske Udo Kier er nemlig også på rollelisten i Riget Exodus, som den tredje og uigenkaldeligt sidste sæson af serien om livet på Rigshospitalet hedder.

Seerne vil huske ham som den forvoksede og vanskabte baby Lillebror, der gør sin entre på særdeles blodig vis sidst i første sæson og siden skifter karakter voldsomt i løbet af anden sæson.

I den kommende sæson bliver han til Storebror, lyder det i en pressemeddelelse fra produktionsselskabet Zentropa, som dog ikke afslører, hvad det nærmere vil sige. Men på billedet nederst i artiklen kan man se skuespilleren blive sminket før optagelserne.

Vilde ansigtsudtryk
Udo Kier har skabt sig en karriere fuld af opsigtsvækkende præstationer, ikke mindst med hjælp fra Lars von Trier.

Tyskeren har medvirket i størstedelen af instruktørens film, men også arbejdet med andre store navne som Andy Warhol, Gus Van Sant, Dario Argento og Werner Herzog.

Med sine glasklare øjne og tendens til vilde ansigtsudtryk brænder Kier altid igennem ligegyldigt, hvilken rolle han spiller på det store lærred eller tv-skærmen.

Udo Kier har mere end 200 titler på cv’et, og der er alt fra kultfilm som Flesh for Frankenstein og Suspiria til store Hollywood-blockbusters som Ace Ventura og Armageddon.

Det skal blive særdeles spændende at se, hvad Trier vælger at bruge den tyske skuespiller til i Riget Exodus, der efter planen får premiere til næste år på Viaplay og senere på DR.

Kommentarer

Udo Kier

Født 1944 i Köln, Tyskland.

Medvirker i størstedelen af Lars von Triers film.

Har også arbejdet med instruktører som Andy Warhol, Gus Van Sant, Dario Argento og Werner Herzog.

Er på rollelisten i den kommende tredje sæson af Riget, hvor han skal spille Storebror.

© Filmmagasinet Ekko