Nyhed
09. sep. 2021 | 10:00

Svenskerne indtager Riget

Foto | Henrik Ohsten
Mikael Persbrandt skal i den kommende sæson af Riget spille søn til den legendariske overlæge Stig Helmer, som Ernst Hugo Järegård udødeliggjorde i de første sæsoner af tv-serien.

En flok kendte skuespillere med Mikael Persbrandt, Tuva Novotny og Hollywood-stjernen Alexander Skarsgård i spidsen støder til tredje sæson af Lars von Triers tv-serie.

Af Nicki Bruun

Stjernerne flokkes om tredje sæson af Lars von Triers Riget, hvor tyske Udo Kier samt Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Nikolaj Lie Kaas har meldt deres ankomst.

Nu er turen kommet til en stor flok svenske skuespillere.

Mikael Persbrandt, Alexander Skarsgård, Tuva Novotny, Ida Engvoll og Anders Mossling er alle med på rollelisten i den kommende fortsættelse af 90’er-kultserien om livet på Rigshospitalet.

Også de halvsvenske danskere, som vi fædrelandspatriotisk helst vil kalde Asta August og David Dencik, er i den store flok af nye medvirkende til Riget Exodus, som tredje sæson hedder.

”Det skæve forhold mellem Danmark og Sverige, som startede i de første sæsoner, når nye højder i Riget Exodus, hvor svenskerne på Rigshospitalet har fundet hinanden og sammen etableret samtalegruppen SA (Swedish Anonymous),” står der i en netop udsendt pressemeddelelse.

”De mødes i kælderen på hospitalet for i skjul at udtrykke deres frustrationer over danskernes joviale og arrogante omgangsform. Som tingene udvikler sig, spirer et oprør i gruppen …”

Svenske verdensstjerner
Mikael Persbrandt har den på papiret mest opsigtsvækkende rolle som Helmer Jr., søn af den tidligere overlæge Stig Helmer (Ernst Hugo Järegård). Ligesom sin far er den yngre Helmer overlæge på Rigshospitalet.

Persbrandt har tidligere medvirket i Susanne Biers Oscar-vinder Hævnen. De seneste år har han haft roller i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga og tv-serien Sex Education, begge Netflix-produktioner.

Skuespilleren fik i 2014 en dom for narkohandel og blev idømt fem måneders fængsel, som senere blev omstødt til samfundstjeneste. I 2018 skrev han bogen Som jeg husker det, hvor han fortæller om afhængighed af sex, sprut og stoffer samt psykisk sygdom.

Også Alexander Skarsgård, der er blevet en verdensstjerne for roller i store Hollywood-film og tv-serier som Big Little Lies og True Blood, lader det blive i familien. Han skal spille en advokat, ligesom skuespillerens far Stellan Skarsgård gjorde i anden sæson af Riget.

Tuva Novotny er kendt for roller i danske film som Krigen og Sandheden om mænd. I den nye sæson af Riget spiller hun lægen Anna, mens Bille og Pernilla Augusts datter Asta August giver liv til en medicinstuderende på Rigshospitalet.

David Dencik har rollen som Bosse, lederen af Swedish Anonymous. Anders Mossling, der blev nomineret ved Ekko Shortlist Awards 2019 for sin rolle i kortfilmen Jeg ser dig, spiller en vagt i den svenske gruppe. Endelig ses Ida Engvoll som hackeren Kalle.

Mon ikke vi med alle de svenskere kan forvente os et enkelt ”danskjävlar” og andre svenske eder i Riget Exodus?

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko