Nyhed
12. feb. 2019 | 15:05

Bryan Singer-film udsat efter overgrebsanklager

Foto | Warner Bros.
Bryan Singer styrer slagets gang bag kameraet under optagelserne af Superman Returns fra 2006. For tiden har instruktøren sværere ved at få lov til at lave film.

Instruktøren bag Bohemian Rhapsody er blevet bakket op af sin nye producent, som dog nu trækker i land og udsætter genindspilningen af Red Sonja.

Af Nicki Bruun

Bryan Singers Queen-film Bohemian Rhapsody blev en succes både ved billetlugerne og prisuddelinger.

Men nu er instruktørens næste film – en genindspilning af actionfilmen Red Sonja fra 1985 med Arnold Schwarzenegger og danske Brigitte Nielsen i hovedrollerne – stødt på grund.

Det skriver branchemagasinet Deadline Hollywood, der på Berlinale-festivalen citerer en talskvinde fra produktionsselskabet Millennium Films for, at filmen ikke er blandt deres salgsprojekter i øjeblikket.

Udmeldingen kommer nogle uger efter, at tidsskriftet The Atlantic kørte en lang historie med nye overgrebsanklager mod Bryan Singer. Den 53-årige instruktør er tidligere blevet beskyldt for at have forgrebet sig på drenge under den seksuelle lavalder i USA.

”Fake news”
Producenten bag Red Sonja, Avi Lerner, gik ellers kontant til forsvar for sin instruktør, da artiklen dukkede op.

”Jeg fortsætter udviklingen af Red Sonja, og Bryan Singer er stadig tilknyttet. De mere end 800 millioner dollars, som Bohemian Rhapsody har indtjent, […] er et bevis på hans bemærkelsesværdige vision og købmandsskab,” sagde Avi Lerner, der er formand for Millennium Films, til The Hollywood Reporter.

”Jeg kender forskellen på fake news drevet af en agenda og virkeligheden, og jeg er ganske rolig omkring denne beslutning. I USA er folk uskyldige, indtil andet er bevist.”

Homofobisk smædekampagne
Planen var at starte optagelserne af Red Sonja i år, men de er altså øjensynligt droppet.

Det vides endnu ikke, om filmen stadig skal gennemføres med Bryan Singer som instruktør. Han har ikke udtalt sig om den nyeste udvikling i sagen, men har tidligere kaldt anklagerne for ”en homofobisk smædekampagne”.

Bryan Singer er kendt som manden bag hits som The Usual Suspects og flere X-Men-film, der har tjent milliarder af kroner ind verden over.

Avi Lerners kommentarer om økonomisk profit sat op mod anklager om overgreb mødte kritik i branchen og på sociale medier. Producenten nuancerede siden sine udtalelser og slog fast, at han tager anklagerne om overgreb seriøst.

Men Avi Lerner har så sent som forrige weekend fastholdt sit forsvar for Singer i et israelsk medie, skriver Variety.

”Jeg får klager omkring, hvorfor jeg ikke fyrer ham, og svaret er enkelt: Bryan er ikke blevet dømt skyldig for noget som helst i en retssal,” udtaler Avi Lerner til Ynet News og fortsætter:

”Vi ser meget alvorligt på disse anklager, og vi har undersøgt dem, men i vores optik er de i øjeblikket fuldstændigt grundløse.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko