Nyhed
08. feb. 2019 | 01:37

Bryan Singer mister nominering ved prisfest

Foto | uoplyst
Bryan Singer havde efter sigende flere sammenstød med sin hovedrolleindehaver Rami Malek under indspilningen af Bohemian Rhapsody. Nu er den skandaleombruste instruktør blevet frataget muligheden for at vinde den største britiske pris.

Den britiske Oscar-pendant, BAFTA, fratager instruktøren Bryan Singers nominering for Bohemian Rhapsody efter anklager om overgreb på mindreårige.

Af Kristian Enevoldsen

En artikel i det amerikanske tidsskrift The Atlantic, hvor fire mænd anklager den amerikanske instruktør Bryan Singer for at have forgrebet sig på dem seksuelt, da de var mindreårige, får nu konsekvenser.

Den britiske pendant til Oscar-festen, BAFTA, har suspenderet Bryan Singers navn fra nomineringen af Bohemian Rhapsody for bedste britiske film.

”I lyset af de meget alvorlige anklager har BAFTA informeret Bryan Singer om, at suspenderingen af hans nominering træder i kraft med det samme,” udtaler priskomitéen ifølge amerikanske Variety.

”BAFTA anser den påståede opførsel som værende komplet uacceptabel og uforenelig med prisens værdier,” lyder det videre. ”Suspenderingen af nomineringen vil blive bibeholdt, indtil sagen er blevet undersøgt.”

En tung skygge
53-årige Bryan Singer er en af Hollywoods store instruktører med hit som The Usual Suspects, superhelte-filmene X-Men og nu Bohemian Rhapsody, der har fået fem Oscar-nomineringer og er en af de mest indbringende film i 2018.

Men der hviler en tung skygge over Singers virke. Det er nemlig ikke første gang, at Bryan Singer anklages for seksuelle overgreb på mindreårige.

I 2014 blev instruktøren anklaget for at have voldtaget en femtenårig dreng i slutningen af 1990’erne. Og der har været forskellige forlydender om vilde fester i Hollywood, hvor Bryan Singer skulle have forgrebet sig på unge.

Han har hele tiden bedyret sin uskyld og udtalt, at han er et offer for homofobi. Og producenten bag hans kommende film, Red Sonja, forsvarer ham.

Sammenstød med skuespiller
Til gengæld støtter 20th Century Fox, som har produceret Bohemian Rhapsody, BAFTA’s beslutning om at suspendere Bryan Singer.

Under indspilningerne af filmen blev Singer da også fyret fra produktionen, angiveligt fordi han ikke mødte til tiden. Der skulle også have været sammenstød mellem Singer og hovedrolleindehaveren, den Oscar-nominerede Rami Malek.

20th Century Fox endte dog med at kreditere Singer som filmens instruktør.

BAFTA-festen finder sted på søndag i London. Hvis filmen vinder prisen for bedste britiske film, vil producenterne Graham King og Anthony McCarten modtage prisen.

Trailer: Bohemian Rhapsody

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko