Nyhed
04. nov. 2019 | 17:45

”Det er knald eller fald i dag”

Foto | uoplyst
Christian Jahnsen (tv.) har orkestreret et stormløb mod politikerne, som Radio24syv officielt har taget afstand fra. Men radioens store profil, Frederik Cilius (th.), virkede forleden ikke ked af Jahnsens indsats.

Manden bag e-mail-bombardementet af politikerne trækker i land og beder folk lave en ”tavs demonstration” i dag, hvor lukningen af Radio24syv skal debatteres i Kulturministeriet.

Af Claus Christensen

Forleden kunne Ekko afsløre, at vrede Radio24syv-fans’ bombardement af medieordførernes elektroniske postkasse i et vist omfang har været en nøje tilrettelagt kampagne.

Christian Jahnsen, der er administrator af Facebook-gruppen Den Korte Radioavis / Weekendavis med næsten 17.000 medlemmer, har lavet en detaljeret manual for, hvordan man kan lægge pres på politikerne.

Manualen indeholder en lang række detaljerede spørgsmål til politikerne, herunder udstillingen af et medlem af Radio- og tv-nævnet som værende inhabil. Facebook-gruppen bliver samtidig bedt om at udføre handlingsplanen ”i tilfældig rækkefølge”, så det ikke virker ”alt for orkestreret”.

Jahnsen fortalte Ekko, at programcheferne Mads Brügger og Mikael Bertelsen heppede med på sidelinjen, ligesom han fik både kys og kram af makkerparret på Den Korte Radioavis under lukningen af radioen i torsdags.

Ikke desto mindre var Jørgen Ramskov hurtig til at lægge afstand til Jahnsen og hans kampagne, da vi præsenterede den for Radio24syvs direktør.

”Hverken radioen eller dens ledelse er på nogen involveret i hans eller gruppens aktiviteter,” sagde Ramskov bestemt.

Og nu trækker Christian Jahnsen selv i land på den lukkede Facebook-side.

”Vi har snakket om det i admin-gruppen og er kommet frem til, at vi allerede har sendt utilfredse mails nok. Det kan ikke gøre fra eller til nu. Faktisk frygter vi, at det kan gøre skade frem for at gavne, og denne utilfredshed er i øvrigt for længst gået op for politikerne,” lyder det fra Christian Jahnsen.

Sidste chance
I stedet opfordrer Christian Jahnsen folk om at lave en ”tavs demonstration” foran Kulturministeriet i Nybrogade i dag kl. 15.

Her skal medieordførerne nemlig sammen med fungerende kulturminister Rasmus Prehn diskutere klagerne over Radio- og tv-nævnets beslutning om at give DAB-kanalen til LOUD på bekostning af Radio24syv.

”Vi skal meget gerne komme flere tusind mennesker, så vi kan fylde hele området op med vrede Radio24syv-lyttere,” skriver Christian Jahnsen i et opslag og understreger, at det er ”knald eller fald”.

”Hvis resultatet af dette bliver, at der kan konkluderes, at der intet forkert er foregået, så er det endegyldigt slut. Så har vi ikke mere håb at klynge os til.”

Kast ikke med tomater!
Christian Jansen forklarer også, hvorfor det skal være en tavs demonstration.

”Når så medieordførerne kommer, giver vi dem plads og holder god ro og orden, mens vi tavse viser dem en kæmpe utilfreds folkeskare med skilte og bannere,” skriver han.

”Ingen BUH-råb, ingen ballade, ingen skubben og masen. Vis, at vi er de civiliserede mennesker! Det er meget mere effektivt.”

Ordet ”skrivebordstomat”, der stammer fra Den Korte Radioavis, er i de seneste dage blevet brugt om de mennesker, der har lukket Radio24syv. Mads Brügger har på sin Twitter-konto udskiftet Socialdemokratiets symbol – den røde rose – med en rød tomat.

Men igen maner Jahnsen sine demonstranter til besindelse.

”Selv om der er mange, der i disse dage synes, at tomater er sjove, så tror jeg ikke, at flertallet af politikere vil forstå budskabet eller humoren. Lav hellere bannere og skilte med flotte ord, talemåder, ordspil eller noget helt fjerde.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko