Nyhed
23. okt. 2019 | 15:42

Radio24syv faldt på økonomien

Foto | Studio Tobias Røder
Radio24syv gik i luften 1. november 2011, og skabte på otte år i æteren både debat, glæde og vrede med en række originale programmer.

Økonomien blev afgørende for, at Radio24syv tabte udbuddet om ny DAB-kanal til konkurrenten Radio Loud, som vil gøre det tyve millioner kroner billigere.

Af Nicki Bruun

Det kom som et chok for de fleste, da Radio- og tv-nævnet i går afslørede, at Radio24syv havde tabt udbuddet om sendetilladelsen til den nye DAB-kanal.

Den gik i stedet til Radio Loud, og nu kan man i Radio- og tv-nævnets evalueringsrapport se, hvorfor det endte sådan.

Evalueringsrapporten viser, hvordan Radio- og tv-nævnet har bedømt ansøgerne – som også talte DK4 Radio – ud fra en række forskellige parametre. Og her står der sort på hvidt, at det især var økonomien, der knækkede nakken på Radio24syv.

Således scorer den hæderkronede radiokanal lige så højt eller højere end Radio Loud i langt de fleste parametre, men ryger helt i bund i punktet, der hedder ”Ansøgers bud på det samlede tilskud”.

Radio24syv tilbyder at drive kanalen for det maksimale tilskud på 280 millioner kroner fordelt over fire år. Det giver dem blot ét point, der står for resultatet ”ikke tilfredsstillende”. Ifølge en uafhængig rapport foretaget for Radio- og tv-nævnet af revisionsfirmaet KPMG, var der mangler i budgettet for Radio24syv.

Imens giver Radio Louds bud på at gøre det for cirka 260 millioner dem syv point.

Debat og satire
Selv hvis Radio24syv havde ansøgt om et lavere tilskud og scoret samme antal point som Radio Loud på det punkt, var sejren stadig gået til sidstnævnte.

Så var Radio24syv nemlig med en score på 6,6, mens Radio Loud er endt på 6,65.

Det gør nok særligt ondt på Radio24syv, at buddet fra Radio Loud af Radio- og tv-nævnet er blevet vurderet lige så godt som konkurrenten i forhold til satire, mens Radio Loud er blevet vurderet bedre på punkter som debatprogrammer og interaktion med lyttere.

Som et plaster på såret har Radio- og tv-nævnet vurderet Radio24syv som langt den stærkeste ansøger i det punkt, der handler om at have værter med holdninger og værdier.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko