Nyhed
22. okt. 2019 | 17:28

Radio24syv er færdig

Foto | Radio24syv
Sladderprogrammet Det, vi taler om med værten Ditte Okman (i blåt) og Nikolaj Vraa, Anna Thygesen og Thomas Heurlin er blevet hjemløs, efter Radio24syv i dag tabte kampen om DAB-sendetilladelsen.

Radio- og tv-nævnet har valgt Radio Loud som vinder af udbuddet om DAB-sendetilladelsen, der skulle sikre Radio24syvs overlevelse.

Af Nicki Bruun

De kæmpede en brav kamp for overlevelse med enorm larm på de sociale medier og stor opbakning i det meste af den danske mediebranche.

Men her til eftermiddag har Radio24syv tabt udbuddet om den nye DAB-kanal til konkurrenten Radio Loud. Dermed er det slut for Radio24syv, der 31. oktober mister den nuværende sendetilladelse på FM4-båndet.

”Radio- og tv-nævnet har vurderet ansøgningerne ud fra tre evalueringskriterier: Kvaliteten og realismen i plan for driften, buddet på det samlede tilskud og indholdet i de beskrevne programplaner,” udtaler jurist og formand Caroline Heide-Jørgensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen Loud har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet.”

Nævnet har skullet træffe beslutningen, hvor valget stod mellem Radio Loud, Radio24syv og DK4. I pressemeddelelsen oplyser det, at Radio Loud efter planen går i luften 1. april 2020.

Evaluering på vej
Beslutningen vækker stor overraskelse, da udbuddet blev set som skræddersyet til Radio24syv, der har ni års erfaring med at lave radio.

Radio Loud består af en sammenslutning af lokale radiostationer og store kulturinstitutioner som Nationalmuseet og Roskilde Festival.

De får fremover omkring 70 millioner kroner om året til at drive den nye radiokanal, der skal henvende sig lyttere i alderen 15-32 år med en bred kulturdækning.

Sendetilladelsen på FM-båndet, som Radio24syv lidt endnu optager, bliver 1. november overtaget af Radio4, som sender fra et hovedkvarter i Aarhus.

I morgen den 23. oktober kl. 15 udgiver Radio- og tv-nævnet en evalueringsrapport, hvor man kan læse en nærmere begrundelse for beslutningen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko