Nyhed
22. nov. 2010 | 08:12

Christoffer Boes fodboldperle

Blod, sved og straffespark. Se Christoffer Boes fodboldfilm Ekko Film Cup 2010.
Af Kasper Lundberg

En piberygende Knud Romer besat af en vild fodbolddjævel, en ekstatisk Peter Aalbæk Jensen og en supernuttet hund er nogle af de centrale karakterer i Christoffer Boes dokumentar, Ekko Film Cup 2010.

I 2009 blev Ekkos årlige fodboldturnering dokumenteret af Michael Noer, og i år giver han bolden videre til en af dansk films mest konsekvente æstetikere, Christoffer Boe (Reconstruction).

Han har i højere grad end Noer fokuseret på begivenhederne uden for grønsværen, da turneringen blev udkæmpet i Avedøre 24. september. Kampene blev kommenteret af TV 2’s Flemming Toft og dømt af tidligere FIFA-dommer Kim Milton Nielsen.

Især Miso Films medbragte hund Lille-Lars, der er en blanding mellem en mops og en dansk-svensk skovhund, gjorde stort indtryk på auteuren.

”Jeg har selv lige været ude og købe en engelsk bulldog, der er en lidt mere tyk og voldsom hund, men den er helt klart inspireret af Lille-Lars,” siger han.

Christoffer Boe har grebet en ny tendens og optaget den godt fem minutter lange dokumentarfilm med et digitalt spejlreflekskamera fra Canon, som kan optage video i fuld HD.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko