Nyhed
05. mar. 2020 | 18:29

Coronavirus truer verdens førende filmfestival

Foto | Festival de Cannes
Cannes-festivalen på den franske sydkyst samler hvert år cremen af den internationale filmbranche, men i år er festivalen i fare for at blive aflyst.

De franske myndigheder har forbudt store forsamlinger for at stoppe smitten. Det kan betyde en aflysning af Cannes-festivalen og andre filmbegivenheder.

Af Nicki Bruun

I går meddelte producerne bag James Bond-filmene, at No Time to Die først kommer i biograferne til november. Filmen skulle have haft premiere i april, men er blevet udskudt på grund af coronavirussens færden i verden.

Og det er langt fra den eneste konsekvens af smittefaren i filmens verden. Således er der nu frygt for, at årets Cannes-festival i maj kan blive aflyst, skriver det amerikanske branchemedie Variety.

Det skyldes, at de franske myndigheder i et forsøg på at stoppe smitten har nedlagt forbud mod arrangementer, hvor mere end 5.000 mennesker opholder sig i lukkede rum. Forbuddet løber indtil 31. maj, og Cannes-festivalen løber i år 12. – 23. maj.

En talsperson fra festivalen siger dog til Variety, at det ikke får nogen betydning, da hverken festivalen eller det sideløbende branchemarked samler mere end 5.000 mennesker på én gang.

Ulven kommer
Flere festivaler i Frankrig er dog allerede blevet aflyst på grund af coronavirus.

Branchebegivenheden MipTV, der skulle have løbet af stablen i Cannes i marts og april, er blevet droppet. Imens er tv-pendanten til Cannes-festivalen, Canneseries, i går blevet rykket til oktober.

Imens er der frygt for, at også tv-festivalen Series Mania bliver aflyst.

Den står til at blive afholdt i slutningen af marts i den franske by Lille. DR-serien Ulven kommer er i programmet, men festivalens skæbne er endnu uvis.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko