Nyhed
09. feb. 2012 | 15:36

Danmarkshistoriens største drama

Foto | Jiri Hanzn
En kongelig Affære

Se årets danske film før alle andre og mød blandt andre instruktør Nikolaj Arcel, når Ekko tirsdag 28. februar viser En kongelig affære i Dagmar Teatret.

Af Jesper Bo Petersen

Forventningerne til årets danske storfilm En kongelig affære er tårnhøje — og med god grund.

Det er danmarkshistoriens største, mest dramatiske kærlighedshistorie. Dansk films største stjerne Mads Mikkelsen spiller den mandlige hovedrolle over for den funklende nye, svenske stjerne, Alicia Vikander.

Instruktøren er Nikolaj Arcel, Danmarks måske skarpeste historiesnedker, der for første gang har kastet sig ud i et historisk drama og oven i købet er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på Berlin-festivalen.

Tirsdag 28. februar kan du få syn for sagn, når Filmmagasinet Ekko viser En kongelig affære i Dagmar Teatret i København — for første gang i Danmark og en måned før premieren.

En kongelig affære fortæller historien om dronning Caroline Mathildes romantiske forhold til Johan Struensee, der i 1700-tallet var livlæge for hendes mand, Christian 7.

Tyskfødte Struensee forelskede sig ikke bare hovedkulds i dronningen, bag facaden begik han en mindre revolution. Kongen var sindssyg, og Struensee fungerede på et tidspunkt som den egentlige magthaver i Danmark og gennemførte reformer i retning af større social retfærdighed.

Filmen byder på en perlerække af danske skuespillere, og ud over Mikkelsen optræder Trine Dyrholm og David Dencik i filmens skurkeroller.

Nikolaj Arcel har skrevet manuskriptet sammen med sin faste makker Rasmus Heisterberg. Ligesom de gjorde det på blandt andre Kongekabale og Sandheden om mænd. Efter visningen vil de i selskab med Mikkel Boe Følsgaard, der debuterer i rollen som Christian 7., fortælle om arbejdet med filmen, som er deres hidtil mest ambitiøse.

En kongelig affære vises tirsdag 28. februar i Dagmar Teatret klokken 21.15. Efter film og Q&A er der forfriskninger, sponsoreret af Carlsberg, og filmsnak i biografens foyer. Billetter kan bestilles på Kino.dk og koster 95 kroner.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko