Nyhed
05. nov. 2021 | 11:27

Dansk udgave af The Office på vej

Foto | BBC
På et kedeligt gråt kontor i England prøver chefen David Brent (Ricky Gervais) konstant at hævde sig selv i den originale britiske udgave af The Office.

Ricky Gervais’ populære komedieserie har gået sejrsgang i hele verden, og nu arbejder produktionsselskab på en dansk version.

Af Anna Engmann

Bernd Stromberg, Jagdeep Chadda og Ove Sundberg. Sådan hedder chefen i henholdsvis den tyske, indiske og svenske udgave af hit-serien The Office.

Nu er en dansk version af komedieserien om medarbejderne på den gabende kedelige papirfabrik ved at blive lavet.

BBC Studios’ nordiske afdeling har indgået en aftale med STV Productions om sammen at udvikle en dansksproget pendant til den populære serie, skriver danske og internationale medier.

STV Productions udvikler og producerer serier og programmer til danske udbydere som DR, TV 2 og TV3. Det vides endnu ikke, om produktionsselskabet har en aftale i hus om, hvor den kommende serie skal vises.

”Der skal klart findes en tone og en stil, der passer til Danmark, og som vil resonere med det danske publikum,” siger Jan Salling, leder af BBC Studios Nordic, til TV 2.

Indforståede blikke
The Office blev oprindelig lavet til britiske BBC af komikermakkerparret Ricky Gervais og Stephen Merchant i 2001.

Serien løb over to sæsoner, hvor Gervais indtog rollen som den elendige chef David Brent. Som en hyldest til ham fik figuren i den canadiske udgave navnet David Gervais.

I 2005 blev serien adapteret til det amerikanske marked, hvor den med Steve Carell i rollen som den barnlige chef Michael Scott gik sin sejrsgang verden over.

Den amerikanske version nåede at få hele ni sæsoner, før den i 2013 takkede af.

Siden er serien, der er kendt for sin mockumentary-stil med personer, der sender indforståede blikke til kameraet, fået lokale udgaver i lande som Tjekkiet, Finland og Frankrig.

Norden i kikkerten
The Office er ikke den eneste serie, der bliver lavet i en ny version til et nordisk publikum.

BBC Studios har ligeledes planer om at lave lokale udgaver af serierne Doctor Foster og Luther. Det vil de gøre i samarbejde med den finske producent Take Two Studios.

Ifølge Jan Salling kan BBC Studios være med til at fodre et skandinavisk marked i vækst.

”Det nordiske marked har oplevet en eksponentiel vækst i efterspørgslen efter originale dramaer i løbet af de seneste tre år, og BBC Studios er godt rustet til at imødekomme denne voksende efterspørgsel gennem vores omfattende katalog af britiske serieformater,” siger Jan Salling til Mediawatch.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko