Nyhed
06. aug. 2014 | 15:33

David Brent går til filmen

Foto | BBC2
Komikeren Ricky Gervais binder slipset, griber guitaren og vender tilbage i rollen, der kickstartede hans karriere.

Ricky Gervais vender tilbage i rollen som utålelig chef med rockstjernedrømme i spillefilmen Life on the Road. Optagelserne begynder næste år.

Af Rune Bruun Madsen

Ricky Gervais genopliver David Brent, karakteren alle elsker at hade, i spillefilmen Life on the Road.

Den sleske og selvglade hovedkarakter fra The Office skal nu ud fra sit lille kontor i Slough, som han regerede gennem to sæsoner fra 2001 til 2003. Serien indbragte i 2004 Gervais to Golden Globes – én for bedste tv-serie og én for bedste skuespilpræstation for netop rollen som David Brent.

Optagelserne begynder ifølge The Guardian næste år, og det er mere end et årti, efter at den populære, britiske mockumentary-serie blev vist på alverdens tv-skærme.

Den kommende film vil foregå femten år efter Brents afsked med papirfabrikken i Slough og fokusere på hans rolle som (selvindbildt) rockstjerne i bandet Foregone Conclusion.

Penge fra pensionen
I The Office greb David Brent til tider guitaren for at forsøge at mildne de arrige ansatte med et par selvfede toner. Han spillede blandt andet en noget nær uforglemmelig sang kaldet Freelove Freeway.

Gimmicken er siden blevet videreført i en række videoer på Youtube kaldet Learn Guitar With David Brent, ligesom Gervais har optrådt live som sit musikalske alter ego.

”Han tror, det bliver ligesom Scorsese, der laver Rolling Stones, men vi viser den fulde rædsel. Han har været nødt til at tage to uger fri fra arbejde og hente penge fra pensionen, fordi musikerne i bandet koster mere, end han får ind i billetindtægter,” siger Gervais til The Guardian om Brents rolle i filmen, der bliver fremstillet på den velkendte mockumentary-facon.

Det store gennembrud
Ricky Gervais er for tiden aktuel med anden sæson af den britiske komedieserie Derek, der kan ses på Netflix.

The Office blev Gervais’ store gennembrud og banede vejen for roller i flere amerikanske film, tv-serien Extras og tjansen som en yderst spydig vært ved Golden Globe-prisuddelingen to år i træk.

The Office blev siden konverteret til en amerikansk udgave med Steve Carell i rollen som chef med manglende selvindsigt og fornemmelse for sociale trafikregler.

Det er endnu uvist, om den kommende film, som produceres af BBC Films, vil få biografpremiere.

I videoen herunder kan David Brent opleves i en mildest talt selvironisk og fløde-kitschet udgave af nummeret If You Don’t Know Me By Now.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko