Nyhed
27. okt. 2015 | 15:17

Ricky Gervais tilbage til Golden Globes

Foto | BBC
Den britiske komiker Ricky Gervais, der mest er kendt for sin rolle som den uduelige chef David Brent i The Office, er for fjerde gang blevet valgt til at være vært for Golden Globe-prisuddelingen.

Den populære britiske komiker, der ikke er bange for at skabe kontroverser, tager endnu engang tøjlerne som vært for Golden Globe-prisuddelingen.

Af Rasmus Kruse

Det er mindre end en uge siden, at Oscar-Akademiet annoncerede deres valg af Chris Rock, som vært for den kommende Oscar-uddeling.

Valget af en kontroversiel komiker med skarphed og nerve er tydeligvis ikke noget, som folkene bag Golden Globe – de udenlandske filmkritikere i Los Angeles – ville stå tilbage for. Foreningen har netop annonceret deres valg af den britiske komiker Ricky Gervais som vært.

Da Ricky Gervais – kendt fra The Office – var vært for Golden Globe-prisuddelingen første gang i 2010, vakte det opsigt. Det var første gang siden 1995, at Golden Globe-prisuddelingen havde haft en decideret vært, og den mulighed tog Gervais til sig og satte et tykt præg på showet.

Hans politisk ukorrekte stil og skarpe jokes, hvor der ikke var nogen hellige køer, var en omvæltning i forhold til den normalt mere joviale stemning, der altid havde kendetegnet Golden Globes.

Det gik blandt andet ud over Mel Gibson, da Ricky Gervais med en øl i hånden proklamerede: ”Jeg kan lide at drikke lige så vel som enhver anden. Med mindre den anden er Mel Gibson.”

Den nye stil for Golden Globe-prisuddelingen var populær blandt mange seere, så Ricky Gervais blev inviteret tilbage som vært det efterfølgende år, hvor han skruede endnu højere op for de målrettede jokes mod Hollywoods største navne, hvilket vakte en regulær skandale.

Ondskabsfuld stemning
En joke rettet mod Robert Downey Jr.’s historik på afvænningsklinikker fik Iron Man-stjernen til at kommentere ”den ondskabsfulde stemning” med en helt særlig grimasse.

Også Hollywood Foreign Press Association (HFPA), som er foreningen bag prisuddelingen, stod for skud, men det afholdt den ikke fra at vælge Gervais en tredje gang som vært i 2012, der dog ikke skabte nær så mange overskrifter eller kontroverser.

Hans tredje optræden var lidt et modsvar til de kritikere, der var sikre på, at han ikke ville blive inviteret tilbage, men derefter var det tid til at prøve noget nyt.

Populært par
HFPA overgav tøjlerne til Amy Poehler og Tina Fey, som har stået for værtskabet de sidste tre år til stor ros og anerkendelse.

Da de meldte ud, at de ikke ville fortsætte et fjerde år, måtte HFPA se sig om efter en ny vært.

Om det bliver en mere afmålt Gervais, eller han igen formår at skabe overskrifter og presse Hollywood-stjernerne til deres grænse, finder vi ud af den 10. januar 2016, når Golden Globe-prisuddelingen bliver afholdt i Los Angeles.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko